Abordări psihodinamice ale schimbării comportamentale

Abordări psihodinamice ale schimbării comportamentale
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0700-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Format: 165 x 235 mm

DESCRIERE

Abordări psihodinamice ale schimbării comportamentale

Fredric N. Busch

Titlul original: Psychodynamic Approaches to Behavioral Change
Limba originală: engleză
Traducere de Sorana Oțetea
 
Schimbarea comportamentală poate fi vizată direct în psihoterapia psihanalitică? Sau apare doar ca efect al insight-ului și conștientizării aspectelor inconștiente? În volumul de față, bazându-se pe dovezi clinice și argumente teoretice, Fredric N. Busch arată cum eforturile de schimbare a comportamentului pot fi o parte a desfășurării terapiei psihodinamice și pot fi utilizate pentru a spori înțelegerea de sine și analiza transferului. Numeroase ilustrări clinice arată modul în care aceste tehnici psihodinamice pot fi utilizate în psihoterapie pe măsură ce psihoterapeutul și pacientul colaborează pentru a face schimbări concrete în viața pacientului. Scrisă într-un limbaj accesibil, cartea va permite psihologilor, psihiatrilor, studenților și tuturor celor care folosesc diferite metode terapeutice să fie mai eficienți în cabinet.

Fredric N. Busch este profesor de psihiatrie la Weill Cornell Medical College și la Columbia University Center for Psychoanalytic Training and Research din New York. A scris numeroase articole și cărți despre abordările psihodinamice ale anxietății, panicii și depresiei.Elucidarea conflictelor inconștiente și o relație terapeutică productivă pot contribui la schimbarea comportamentului, însă pacienții (și oamenii în general) adesea cer intervenții suplimentare pentru schimbarea comportamentelor. Într‑adevăr, comportamentul se dovedește adesea destul de rezistent la schimbare, deoarece mulți factori contribuie la persistența tiparelor automate sau obișnuite.
Fredric N. Busch


Cunoștințele despre inconștient și despre tipurile de conflicte intrapsihice și problemele de personalitate cu care se luptă pacienții ajută terapeuții să estimeze și să identifice atât tipurile de dificultăți comportamentale care ar putea apărea, cât și strategiile prin care să le abordeze. Analiștii pot lucra împreună cu pacienții la clarificarea modului în care evenimentele survenite în perioada de dezvoltare, apărările, fantasmele sau principalele reprezentări ale sinelui și ale obiectului pot interfera cu eforturile de a schimba anumite comportamente.
Fredric N. Busch


Cuprins

Prefață


1. Înțelegerea schimbării comportamentale în tratamentele psihanalitice
2. Înțelegerea factorilor psihodinamici care împiedică schimbarea comportamentului
3. Identificarea și gestionarea riscurilor în abordarea schimbării comportamentale
4. Utilizarea tehnicilor psihodinamice în abordarea schimbării comportamentale
5. Stabilirea unui cadru pentru abordarea schimbării comportamentale
6. Identificarea factorilor dinamici care contribuie la comportamentele problematice
7. Identificarea comportamentelor alternative
8. Identificarea factorilor care perturbă implementarea comportamentelor alternative
9. Lucrul cu susținerea schimbărilor comportamentale și cu reacția celorlalți
10. Implicarea pacientului în abordarea problemelor omportamentale­specifice
11. Abordarea problemelor comportamentale legate de traumă și de experiențele negative din perioada de dezvoltare

Exemple de caz

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0573 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13