Acceptă-te aşa cum eşti - Anthony De Mello

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-6506-34-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 184
Format: 13X20

DESCRIERE

Acceptă-te aşa cum eşti - încetează să te mai corijezi

Anthony De Mello

 

 

Spiritualitatea înseamnă să te trezeşti. Unii dintre noi ajung să fie treziţi de realităţile dure din viaţă. Suferim într-atât de mult, încât ne trezim. Alţi oameni continuă iar şi iar să intre în coliziune cu viaţa. Ei continuă totuşi să fie somnambuli. Nu se trezesc niciodată. Din păcate, nu le trece niciodată prin minte că s-ar putea să existe o altă cale. Nu le trece niciodată prin cap că ar putea fi o cale mai bună. Totuşi, dacă nu ai fost lovit suficient de viaţă şi nu ai suferit destul, mai există o cale: să asculţi. Nu vreau să spun că trebuie să fii de acord cu ceea ce afirm. Asta nu ar însemna să asculţi. Nu contează dacă eşti de acord sau nu, deoarece acordul şi dezacordul au de-a face cu nişte cuvinte, concepte şi teorii. Ele nu au de-a face cu adevărul. Adevărul nu e niciodată exprimat în cuvinte. Adevărul este întrezărit brusc, ca urmare a unei anumite atitudini. Ai putea să nu fii de acord cu mine şi să întrezăreşti totuşi adevărul. Însă trebuie să fie o atitudine de deschidere, de bunăvoinţă de a descoperi ceva nou. Asta e important - nu faptul de a fi sau de a nu fi de acord cu mine. În definitiv, mare parte din ceea ce prezint aici sunt doar nişte teorii. Nicio teorie nu tratează suficient de bine realitatea. Eu pot să-ţi vorbesc nu despre adevăr, ci despre obstacolele din calea adevărului. Pe ele ţi le pot descrie. Pe adevăr nu pot să-l descriu. Nimeni nu poate. Tot ce pot face este să-ţi ofer o descriere despre neadevărurile tale, astfel ca tu să renunţi la ele. Tot ce pot să fac pentru tine este să-ţi pun la încercare convingerile şi sistemul de convingeri care te fac nefericit. Tot ce pot face pentru tine este să te ajut să te dezveţi de cele învăţate. Iată la ce se referă învăţarea, atunci când e vorba despre spiritualitate: dezvăţare, dezvăţare de aproape tot ce ai învăţat. O bunăvoinţă de a te dezvăţa, de a asculta.
    În timp ce citeşti cartea, întreabă-te: „Oare, ascult, aşa cum fac cei mai mulţi oameni, în scopul de a-mi confirma ceea ce cred deja?" Observă-ţi reacţiile în timp ce citeşti. Te vei simţi adesea surprins, scandalizat, iritat, contrariat sau frustrat. Sau vei spune: „Grozav!". Eşti însă atent ca să auzi ceea ce va con-firma ceea ce gândeşti deja? Sau asculţi cu scopul de a descoperi ceva nou? Asta e important. Este dificil pentru oamenii care dorm. Iisus a anunţat veştile bune, însă a fost respins. Nu pentru că veştile n-ar fi fost bune, ci pentru că erau noi. Urâm noul, iar cu cât înfruntăm mai repede acest lucru, cu atât mai bine. Nu dorim lucruri noi, mai ales atunci când sunt deranjante, când implică schimbare. Mai ales dacă spui: „M-am înşelat".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0555 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.