Ascensiunea omului. Carte ecranizata în celebrul documentar omonim BBC de Jacob Bronowski

Ascensiunea omului. Carte ecranizata în celebrul documentar omonim BBC de Jacob Bronowski
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6036-7
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 368
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Carti Stiinta

DESCRIERE

Ascensiunea omului.

Carte ecranizata în celebrul documentar omonim BBC

Jacob Bronowski

Ascensiunea omului urmărește, într-un stil unic, dezvoltarea societății umane prin prisma înțelegerii științei. Cartea lui Jacob Bronowski, ce însoțește renumitul documentar omonim BBC produs și prezentat de autor, a devenit un titlu de referință datorită perspectivei cuprinzătoare asupra omului și datorită felului în care elucidează contextul socioistoric al dezvoltării științei ca întreprindere pur umană.
Discutând inventivitatea umană de la uneltele de piatră la geometrie, de la agricultură la genetică și de la alchimie la teoria relativității, Bronowski arată în ce fel reprezintă acestea abilitatea noastră de a înțelege și a controla natura.

„O carte superbă.“ (SAGAN)

„O carte minunată… care m-a învățat foarte multe lucruri despre relația dintre istorie și știință.“ (SINGH)

„Aceasta nu este doar o carte despre știință, ci şi o carte care ne spune de ce știința contează și care este mesajul pe care aceasta ni-l transmite.“ (RADFORDThe Guardian)

„Cine în afară de Bronowski mai poate îmbina fără cusur gândirea științifică cu o cunoaștere profundă a istoriei, artei, antropologiei culturale, literaturii și filozofiei? Dar el o face cu dezinvoltură, fără sforțări, fără să dea vreodată dovadă de cea mai mică urmă de afectare. Bronowski se folosește de limba engleză – care nu este limba lui maternă, fapt cu atât mai remarcabil – la fel cum un pictor se folosește de pensulă, arătându-și măiestria atât pe pânza în ansamblu, cât și în neîntrecutele detalii miniaturale.“ (DAWKINS)

Cuvânt înainte de Richard Dawkins

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0591 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.