Aventurile lui Sherlock Holmes 1

Aventurile lui Sherlock Holmes 1
thumbthumb
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 448

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Un studiu în rosu“ este primul titlu din seria celor patru romane si 56 de nuvele prin care Arthur Conan Doyle s-a impus ca întemeietor al genului politist si creator al lui Sherlock Holmes, detectivul cel mai cunoscut din literatura universala.

Celebru pentru rationamentele sale deductive, Sherlock Holmes pare sa fie inspirat de un personaj real: Joseph Bell, profesor chirurg al Facultatii de Medicina din Edinburgh, a fost o figura proeminenta în primii ani de studiu ai tânarului Doyle.

Se pare ca personalitatea puternica a doctorului, spiritul sau de observatie precum si atentia cu care cerceta fiecare pacient în parte l-au impresionat pe Sir Arthur Connan Doyle, care a împrumutat cele mai multe dintre însusirile doctorului, pentru a-si crea propriul personaj.

Sherlock Holmes îsi începe aventurile în romanul „Un studiu în rosu“, rezolvând prin logica si ratiune un paienjenis enigmatic format din intrigi, crime, personaje ciudate si intâmplari incerte.

Aventura rubinului albastru” este doar una dintre cele 12 povesti care se gasesc în cea de-a doua parte a acestui volum.

Cazurile enigmatice, rezolvabile prin deductie logica, au o succesiune fireasca si îsi captiveaza cititorul prin situatiile neasteptate si personajele complexe. Toate cele 12 cazuri sunt povestite de catre doctorul Watson, care este pentru Sherlock Holmes atât un tovaras pretios, cât si un catalizator pentru procesele logice, atât de necesare detectivului în rezolvarea miraculoasa a oricarei enigme.

Aventura rubinului albastru” cuprinde urmatoarele povestiri:

Scandal în Boemia,
Liga Roscatilor,
Un caz de identitate,
Misterul din Valea Boscombe,
Cei cinci sâmburi de portocala,
Omul cu buza strâmba,
Aventura rubinului albastru,
Aventura bandei patate,
Aventura degetului cel mare al inginerului,
Aventura burlacului nobil,
Aventura coronitei de beril
Aventura de la “Fagii de Arama

Limba:romana

Nr.pagini:448

An aparitie:2010

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0348 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.