Bacalaureat Biologie 2024 clasele 11-12. Ghid pentru nota 10 - Stelica Ene

PRP: 37,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,08 lei
Diferență: 5,92 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789737992642
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 300
Format: 17X24

DESCRIERE

Bacalaureat Biologie 2024 clasele 11-12. Ghid pentru nota 10

Stelica Ene

 

 

Biologia este una dintre cele mai aplicate materii ce poate fi invatata la scoala. Inca din clasele mici, aceasta ne invata treptat anumite aspecte ale lumii ce ne inconjoara. Astfel, pas cu pas invatam despre plante, animale, oameni, mai corect spus, invatam despre planeta noastra si ceea ce contine ea. Odata cu trecerea anilor, materia predata la orele de biologie avanseaza si trebuie sa o tratam cu o mai mare seriozitate. Pas cu pas, ajungem la liceu unde vom aprofunda materia invatata in scoala generala. Aici vom afla o multime de noi detalii ce ne vor completa cunostiintele, dar si multe alte lucruri noi care ne vor oferi un raspuns cu privire la multe dileme.

            Cele mai multe dileme apar insa, atunci suntem pe un profil real si trebuie sa sustinem evaluarea compententelor la materia biologie. Bacalaureatul este primul examen serios din viata fiecarei persoane. Acesta este primul pas in calatoria nostra spre a ajunge acolo unde ne dorim. Aici avem parte de primele emotii, primul stres adevarat dar, mai importat decat asta, aici vom avea parte de prima noastra nota de 10 din cadrul unui examen!

            Volumul Ghid pentru Bacalaureat de nota 10 de fata este un adevarat atlas al notelor bune! Spunem acest lucru deoarece, acest ghid de pregatire pentru bacalureatul la biologie este conturat in asa natura incat, fiecare capitol ce intra in programa de evaluare este explicart clar si concis, oferind oricarui elev posibilitatea de a asimila usor, orice informatie. Principaul avantaj pe care il vei avea alturi de acest ghid este profesionalismul si actualitatea cu care acesta a fost construit.

            Cuvant cu cuvant, ghidul se doreste a fi un indurmator de exceptie in drumul oricarui elev in calatoria sa spre a ajunge pe taramul performantei si pentru a obtine un 10 meritat, in cadrul probei de biologie din examenul de bacalaureat!

Biologie Bacalaureat 2024 a fost aprobata pentru a fi utilizată in unităţile de preuniversitar de MEN prin ORDINUL 3022/08. 01201.

 

Biologie 2024 clasele 11-12. Ghid pentru Bacalaureat de nota 10 la biologie editura Gimnasium. Sinteze teste si rezolvari (coord. Stelica Ene) este o lucrare alcatuita de un comitet de profesori si cuprinde informatii din manualele de biologie sintetizate si prezentate int-o forma succinta si insotite de teste pentru evaluarea cunostiintelor dupa fiecare capitol.

 

Ghid Bacalaureat Biologie 2024 se adreseaza tuturor absolventilor de clasa XII care se pregatesc pentru a sustine examenul de bacalaureat, dar de asemenea si celor care se pregatesc pentru a sustine examenul de admitere la Facultatea de Biologie.

            În continuare, dorim sa va prezentam un scurt sumar al capitolelor ce vor fi incluse in ghidul de fata. Acestea au fost aranjate in asa fel incat sa poata fi parcurse in similitudine cu programa scoalara in vigoare. Capitolele sunt structurate cu explicatii si exemple concise, motiv pentru care, acestea se pot adapta oricarui stil de invatare. Acum, nota 10 nu mai este un lucru la care doar ai fi visat, cu acest ghid pentru bacalaureatul la biologie, nota 10 va un numar trecut pe diploma ta!

            Ne-ar face o mare placere daca vei consulta in continuare cuprinsul acestui ghid de biologie, doar pentru a te convinge ca materia a fost structurata in asa fel incat, modul in care vei invata informatiile va fi unul fluid si logic. Sper ca materialul acesta te va ajuta sa ajungi acolo unde iti dorest, iar din partea noastra, sper ca prima data sa ajungi la un 10 pe care, stim foarte bine cat de mult ti-l doresti. Spor la invatat!

Din cuprins:

CLASA a XI - a

 1. ANATOMIE SI FIZIOLOGIE UMANA SI ALCATUIREA CORPULUI UMAN
 2. FUNCTIILE FUNDAMENTALE ALE ORGANISMULUI UMAN
 3. FUNCTIILE DE RELATIE SISTEMUL NERVOS
 4. ANALIZATORII
 5. GLANDELE ENDOCRINE
 6. SISTEMUL OSOS
 7. SISTEMUL MUSCULAR
 8. FUNCTIILE DE NUTRITIE
 9. DIGESTIA SI ABSORBTIA
 10. CIRCULATIA
 11. RESPIRATIA
 12. EXCRETIA
 13. FUNCTIA DE REPRODUCERE

 

CLASA a XII -a - GENETICA SI ECOLOGIE UMANA

 1. GENETICA 1. GENETICA MOLECULARA
 2. GENETICA UMANA
 3. ECOLOGIE UMANA
 4. MODELE DE TESTE

 

Bac de nota 10 Biologie contine si sectiuni ample de teorie scrise intr-un limba simplu si usor de inteles. Avem listat mai jos un except din carte:

Sistemele de organe sunt unitati morfologice care indeplinesc functiile organismului: de relatie, de nutritie si de reproducere.
Corpul uman este un tot unitar din punct de vedere morfologic si functional, fiind alcatuit din: cap, gat, trunchi si membre.
Capul este alcatuit din doua parti:
- craniana, corespunzatoare neurocraniului (cutia craniana);
- faciala, corespunzatoare viscerocraniului (oasele fetei).
Gatul (regiunea cervicala), prezinta doua parti:
- posterioara - nucala (ceafa); - anterioara - gatul propriu - zis.
Trunchiul este format din:
- torace - cavitatea toracica; - abdomen - cavitatea abdominala;
- pelvis - cavitatea pelviana.
Muschiul diaframa separa cavitatea toracica de cavitatea abdominala.
Membrele sunt alcatuite din:
- centuri; - portiuni libere.
Membrele superioare sunt alcatuite din:
- centura scapulara care leaga membrele superioare de trunchi;
-- centura pelviana care leaga membrele inferioare de trunchi;
- portiunea libera are trei segmente: coapsa, gamba si piciorul.

Testele cuprinse in lucrare sunt sub forma de teste grila. 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0549 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.