Bazele clinice si tehnice ale protezarii fixe

Bazele clinice si tehnice ale protezarii fixe
thumbthumb
Preț: 272,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 1252
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Bazele clinice si tehnice ale protezarii fixe

 

 

 

Prezentul tratat, rod al colaborarii unor colective din UMF Victor Babes – Timisoara, reprezinta un eveniment placut pentru orice specialist, oferind sugestii si îndrumari în protezarea fixa, cu meritul de a se ridica la nivelul celor mai actuale informatii în domeniu, din care o parte au fost abordate pentru prima oara în tara noastra. El este stucturat într-un numar de 25 capitole, relativ echilibrate, al caror continut trateaza atât solutii terapeutice traditionale, cât si procedee si tehnologii moderne, unele de ultima ora, în care autorii au o experienta semnificativa. Coloana vertebrala a lucrarii o formeaza capitolele care abordeaza esenta proteticii traditionale, din care s-a renuntat intentionat la unele canoane ale protezarii fixe, care nu mai au ce cauta într-o carte ce se doreste a fi un ajutor în formarea tinerei generatii si perfectionarea celor care doresc sa tina pasul, cel putin cu prezentul. Expunerea notiunilor si derularea lor logica respecta cu rigurozitate un plan bine gândit, astfel ca întregul continut poate fi definit ca stiinta trecuta prin experienta clinica îndelungata a unei scoli aflate pe calea consacrarii.

Cuprins: Generalitati. Principii ale ocluziei si protezarea fixa. Articulatoarele (simulatoarele) în protetica fixa. Înregistrarea relatiilor intermaxilare. Montarea modelelor si programarea articulatoarelor. Restaurari unidentare. Intermediarii protezelor fixe (corpuri de punte). Planul de tratament în protezarea breselor edentate. Biomecanica restaurarilor protetice partiale fixe. Principiile prepararii dintilor. Prepararea dintilor în protezarea fixa. Restaurarea provizorie în protezarea fixa (provisional restauration). Controlul fluidelor bucale si pregatirea santului gingival în vederea amprentarii. Amprenta în protetica fixa. Modelul în protetica fixa. Culoarea în protetica fixa. Adaptarea si fixarea protezelor fixe. Estetica în protetica fixa. Titanul în protetica fixa. Restaurari protetice fixe nemetalice (sisteme integral ceramice). Restaurari protetice fixe pe implante dentare (proteze fixe cu sprijin implantar). Restaurari protetice fixe cu agregare adeziva. Metode si dispozitive de ablatie a restaurarilor fixe. Masuri de igienizare individuala si profesionala a restaurarilor protetice fixe.

Adresabilitate: Medici stomatologi, rezidenti, studenti la stomatologie.

 

 

Autori:

Dorin Bratu

Robert Nussbaum

Limba: romana
Nr.pagini: 1252
Dimensiuni:
An aparitie: 2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0918 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.