„Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“ Corespondența perechii regale, volumul I, 1869–1888

„Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“
Corespondența perechii regale, volumul I, 1869–1888
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6887-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 376
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

„Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“

Corespondența perechii regale, volumul I, 1869–1888

 

Transcrierea după manuscrisul în limba germană, stabilirea textului, studiu introductiv şi indice de Silvia Irina Zimmermann

 

Ediţia de faţă, critică şi comentată, ne oferă, pentru prima dată în traducere din limba germană, schimbul de scrisori dintre regele independenţei României, Carol I, şi regina-poetă Elisabeta (Carmen Sylva). Dialogul epistolar oferă o privire amănunţită asupra căsniciei regale pe aproape întreaga perioadă a vieţii celor doi pe tronul României.

Acest prim volum – din cele două în care e concepută ediția – acoperă perioada de până în 1888: logodna, scurta viață a singurului copil al cuplului, perioada dobândirii independenței și a proclamării Regatului. Pe lângă chestiunile de zi cu zi și de familie, corespondența princiară/regală este presărată cu detalii despre viața înaltei societăți europene și românești, despre oamenii de vază ai țării – și despre doamnele din cercurile înalte –, despre intrigile politice și despre eforturile de modernizare a țării.

 

Pe copertă: Doamna Elisabeta și domnitorul Carol I în tinerețe

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0350 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.