Dictionar de notiuni si metode matematice, clasele III-VIII - Ioan Dancila, Eduard Dancila

Dictionar de notiuni si metode matematice, clasele III-VIII - Ioan Dancila, Eduard Dancila
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068954967
Anul publicării: 2019
Pagini: 230

DESCRIERE

Dictionar de notiuni si metode matematice, clasele III-VIII

 

Ioan Dancila, Eduard Dancila
 

Lucrarea este un instrument util, la care elevii, profesorii si parintii pot apela atunci cand doresc sa gaseasca rapid definitii ale notiunilor si metodelor din matematica studiate in scoala. Fiecare definitie este sustinuta cu exemple, comentarii si desene care permit clarificarea si fixarea celor explicate.
 
Ce ne-am propus?
• Sa raspundem nevoii de informare rapida, corecta si permanenta a elevului de gimnaziu.
• Sa incadram matematica in cultura necesara fiecaruia.
• Sa dovedim utilitatea tuturor cunostintelor de matematica din gimnaziu si sa cultivam ideea de invatare continua.
• Sa eliminam precautiile axiomatice exagerate in favoarea accesibilitatii notiunilor.
• Sa acoperim cu notiuni si metode noua programa de matematica pentru gimnaziu, aprobata prin OM 3393/28. 02. 2017.
Ce am facut?
• Am considerat matematica un limbaj universal de descriere a lumii prin numere si figuri geometrice, care permite tuturor celor ce il folosesc sa se inteleaga.
• Am conceput acest dictionar ca un instrument de lucru in care elevul, si chiar parintele, sa gaseasca fiecare notiune necesara si utila in matematica gimnaziului. Notiunile-cheie, ordonate si explicate in ordine alfabetica, sunt marcate prin caractere ingrosate. Notiunile importante, explicate sub titlul unei notiuni-cheie, sunt marcate prin litere colorate.
• Am realizat in premiera un dictionar care inventariaza metodele de rezolvare a problemelor de matematica pentru gimnaziu.
• Am sustinut fiecare definitie cu exemple, comentarii, desene care permit clarificarea si fixarea notiunilor. Astfel, notiunea care este definita in partea stanga a paginii este clarificata prin
exemplele oferite in partea dreapta a paginii.
• Am explicat unele notiuni care fac legatura cu matematica ce se studiaza in liceu, cat si unele notiuni care nu sunt prevazute in programa, dar pe care le consideram importante.
• Am conceput explicatiile in asa fel incat sa raspunda in permanenta unei intrebari firesti varstei:
La ce-mi foloseste?
• Am alcatuit un index clarsi complet, usor utilizabil. Acesta este plasat la sfarsitul dictionarului si contine toate notiunile, ordonate alfabetic, cu precizarea paginii la care se regasesc in dictionar.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0309 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13