Din dragoste de viață - Erich Fromm

Din dragoste de viață - Erich Fromm
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0947-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 206
Format: 16X20

DESCRIERE

Din dragoste de viață

Erich Fromm

 
 

Transcrierile dialogurilor radiofonice continute in acest volum ne permit sa cunoastem reflectiile lui Fromm din ultimele decenii ale vietii pe teme diverse: iubire, politica, bine si rau, agresivitate, plictiseala, interpretarea viselor. Cititorii vor putea descoperi discursul spontan al lui Fromm care își lasă inima să vorbească odată cu mintea, eliberat de restricțiile limbajului scris, provocându-ne să medităm la teme importante ale vieții și să o iubim.


Erich Fromm (1900–1980), sociolog și psihanalist, s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, pentru ca în 1933 să emigreze în SUA. Din cărțile sale traduse la Editura Trei, amintim: Arta de a iubi, Budismul Zen și psihanaliza, Arta de a fi, Anatomia distructivității umane, Omul pentru sine, Sufletul omului și Limbajul uitat.
.

Dacă ne întrebăm astăzi cum își imaginează omul modern paradisul..., viziunea sa va fi aceea a unui magazin imens unde găsește de toate și unde va avea mereu destui bani să cumpere nu numai tot ce dorește, dar, de asemenea, cu puțin mai mult decât vecinul. Aceasta este parte din sindrom: sentimentul propriei valori se bazează pe cât de mult are omul respectiv. Și dacă vrea să fie cel mai bun, trebuie să aibă cel mai mult - Erich Fromm


Ce ne oferă starea de somn și nu ne poate da starea de trezie? Suntem liberi. Poate suna straniu, dar într‑un anumit sens suntem liberi atunci când dormim. Adică, atunci când dormim, nu mai suntem obligați să participăm la lupta pentru existență. Nu mai trebuie să cucerim, nu mai trebuie să ne apărăm, nu mai trebuie să ne conformăm. Gândim și simțim ceea ce gândim și simțim. Gândurile și sentimentele din somn sunt pe cât de subiective se poate - Erich Fromm

 

Cuprins

Cuvânt înainte

Afluența și plictisul în societatea noastră
Personalitatea pasivă
Plictisul în societatea modernă
Nevoile fabricate
Criza ordinii patriarhale
Fiascoul religiei
Extinderea domeniului creșterii umane

Asupra originilor agresivității

Visele sunt limbajul universal al omului

Psihologia pentru nepsihologi

Psihologia premodernă și modernă
Cele trei concepte de bază ale lui Sigmund Freud
Dezvoltări ulterioare ale psihanalizei

În numele vieții Portret în dialog, cu Hans Juergen Schultz

Hitler: Cine a fost el și în ce a constat rezistența împotriva lui?

Relevanța profeților pentru zilele noastre

Cine este omul?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0549 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13