Drept procesual civil. Partea speciala Ed.11 - Claudia Rosu

Drept procesual civil. Partea speciala Ed.11 - Claudia Rosu
PRP: 84,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 79,90 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-18-1038-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 398
Categoria: Drept Civil

DESCRIERE

Drept procesual civil. Partea speciala Ed.11

Claudia Rosu

 

 

 

Lucrarea cu prinde o analiza de ansamblu a institutiilor de drept procesual civil, partea speciala, conform Codului de procedura civila actual. Partea speciala urmareste sa explice optica legiuitorului privitoare la desfasurarea procesului civil, in caile de atac, dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare, contestatia privind tergiversarea procesului, in procedura necontencioasa, in cadrul procedurilor speciale, a modului in care se desfasoara un litigiu in fata instantelor arbitrale si in executarea silita, ultima etapa a procesului civil.

 

Editia 11 a lucrarii se distinge prin actualizarea si completarea comentariului institutiilor corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil, potrivit noilor orientari. Sunt avute in vedere ultimele modificari legislative aduse in domeniu prin recursuri in interesul legii (Decizia nr. 2/2019, Decizia nr. 6/2019, Decizia nr. 17/2019, Decizia nr. 18/2019, Decizia nr. 1/2020, Decizia nr. 2/2020, Decizia nr. 3/2020, Decizia nr. 14/2020) sau decizii pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (Decizia nr. 26/2019), modificarile prevazute de Legea nr. 239/2019, Decizia nr. 16/2020, Decizia nr. 27/2020.

 

Prezentul manual este destinat nu numai studentilor facultatilor de drept, dar si altor juristi care urmaresc sa-si clarifice reglementarile corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil.

Din cuprins:

- Caile de atac prevazute de lege;

- Dispozitii privind asigurarea unei practici unitare in Codul de procedura civila;

- Contestatia privind tergiversarea procesului;

- Procedura necontencioasa;

- Proceduri speciale;

- Executarea silita.
 

Puncte forte:

- Revizuirea si adaugirea noii editii s-a realizat, in principal, in contextul evolutiei legislative, lucrarea de fata reprezentand o abordare foarte bine structurata a Partii speciale a Dreptului procesual civil, de actualitate, cu multe trimiteri nu numai la jurisprudenta principalelor foruri judecatoresti de la noi din tara, dar si de la CEDO;

- Abordarea institutiilor de drept procesual civil in conformitate cu schimbarile legislative de ultim moment;

- S-au facut completari considerabile la multe dintre capitolele lucrarii;

- Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs;

- O complexa bibliografie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0197 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.