Epistolele despre logică - ediţie bilingvă

Epistolele despre logică - ediţie bilingvă
Preț: 34,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Format: 13X20

DESCRIERE

Epistolele despre logică - ediţie bilingvă

Fratii Puritatii

 
 
 Fragmentul Despre logică din Epistolele Fraţilor Purităţii marchează debutul studiului logicii din spaţiul cultural arab al secolului al X-lea. El expune percepţia acestui grup intelectual asupra instrumentului fllosofiei şi reflectă una dintre primele etape de creaţie în filosofia arabă după valul de traduceri din fîlosofia elină, prin intermediar siriac. Volumul cuprinde traducerea ultimelor cinci epistole (X-XIV), din secţiunea „Ar-rasa'ilu r-riyadiyyatu" (Epistolele despre <ştiinţele> matematice") a enciclopediei Rasa'il („Epistole"), după ediţia lui Khairaddln Az-Zirikll.
    Grupul de erudiţi cunoscut sub numele de „Fraţii Purităţii" a compus, în regiunea Başra, opera enciclopedică Rasa'il ("Epistole"), care însumează 52 de epistole şi se divide în patru secţiuni, fiecare dintre ele având la bază principiul cunoaşterii universale pentru descoperirea căruia se reunesc strategii de demonstraţie specifice, corespondente cu ceea ce cultura latină occidentală a numit trivium şi quadrivium.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0540 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13