Eu sunt ținta: Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi

Eu sunt ținta: Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789732334027
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 320
Format: 135 x 200

DESCRIERE

Eu sunt ținta: Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi

Diana Turconi

Cine sunt eu? Sunt un om al petrolului, purificat de trecerea Oltului prin mine.

"Sunt convins că proiectul final al lui Geo Bogza a fost acela de a traversa ultima încercare a destinului în deplină demnitate și, dacă se poate - în mod incredibil, Bogza a putut! -, regăsind mari insule de seninătate în singurătatea sa.

Cei care au stat în preajma lui pot da mărturie că proiectul a fost efectiv împlinit, că ultimele rezerve de energie spirituală au fost aruncate în luptă. Mărturie stă și această carte surprinzătoare, care e mai mult decât o realitate textuală.

Este o parte grăitoare pentru întreg, grăitoare pentru luciditatea cu care Geo Bogza a comentat până la sfârșit spectacolul istoric și comedia umană; grăitoare pentru demnitatea, pentru seninătatea, pentru veghea neobosită a paznicului de far." Sorin Vieru

Acest titlu a apărut în colecția Memorii la Cartea Românească la Cartea Românească

Ediția a II-a, revizuită

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0202 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.