Fluture pe perdea

Fluture pe perdea
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-4024-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 224
Format: 165 x 220

DESCRIERE

Fluture pe perdea

Autor: ANDRIEȘ Alexandru, HĂLĂLĂU Florin

Poezia lui Alexandru Andrieș este fragilă și vaporoasă ca prezența unui fluture pe perdea. Cuvintele aranjate așa cum sînt culorile pe aripile fluturelui îți dau o nemaipomenită senzație de bine și, combinate cu armonia muzicii, te duc într-o lume din care nu mai vrei să pleci niciodată. Universul interior, de multe ori banal, populat cu obiecte dintre cele mai comune, dar impregnate cu amintirea unei întîmplări legate de o fată frumoasă, se transformă miraculos.

Florin Hălălău

 

Dacă un cantautor „global“ ca Bob Dylan a putut primi Premiul Nobel pentru Literatură, cred cu convingere că un cantautor local precum Alexandru Andrieș (puternic influențat de Beatles și Dylan) ar merita cu prisosință un premiu de poezie. Pentru că Andrieș e poet pe bune – poet în toată puterea cuvîntului.

Paul Cernat

 

Alexandru Andrieș este poet. Un poet special care, ca și în muzică, poate combina firesc registrele, poate trece de la candoare la ironie, de la poemul de dragoste la pamflet. Nu scrie doar versuri pentru muzica proprie; textele lui trec și citite, chiar dacă, e adevărat, e imposibil să nu le fredonezi când îți cad sub ochi. E mult mai mult de atât.

Bogdan Crețu

 

La el am simțit bucuria de a comunica în „limba“ asta nouă, pe care n-o mai auzisem la nimeni, părea venit de pe o planetă în care așa se ,,vorbește“. După ce am învățat nițică engleză i-am auzit și pe alții combinând firesc texte și melodii, dar în limba română mi se părea că doar Andrieș reușește un maxim de exploatare a firescului.

Ada Milea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0211 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.