Ghid clinic - Medicina interna, Editia a 11-a, Jorg Braun

Ghid clinic - Medicina interna, Editia a 11-a, Jorg Braun
Preț: 115,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789733907435
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 967
Format: 135 x 207
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Ghid clinic - Medicina interna, Editia a 11-a

Jorg Braunx

Totul pentru activitatea de rutina in medicina interna - concis, precis, descriptiv.
- angiologie, endocrinologie/diabetologie, gastroenterologie, hematologie/oncologie, cardiologie, nefrologie, pneumologie, reumatologie precum si informatii relevante din dermatologie, neurologie, psihiatrie si imagistica radiologica.
- usor de gasit: medicina de urgenta si terapie intensiva
- simptomatologie si diagnostice diferentiale: informatii diversificate, bine corelate
- indrumare pas cu pas in diagnostic si tratament
- tratamentul medicamentos: alegerea substantei, dozare, potentiale incidente
- diagnostic de laborator: orientat, cu interpretarea diagnosticelor diferentiale
- in concordanta cu ghidurile actuale de medicina

Nou in editia a 11-a
- capitol distinct de reanimare cardio-respiratorie
- multe informatii noi si sfaturi cu privire la activitatea pe sectie
 
Prezentare: Noua editie a ghidului clinic prezinta, in formatul cunoscut, intr-o maniera concisa, precisa si descriptiva, ultimele achizitii ale cercetarii stiintifice si aplicarea lor practica in activitatea de rutina a medicilor internisti. In primele trei capitole sunt dezvoltate, conform protocoalelor si ghidurilor aplicate in Comunitatea Europeana si SUA, cadrul general al modalitatilor de internare, tehnicile generale de asistenta si tehnicile de reanimare cardiorespiratorie. Afectiunile cardiovasculare, respiratorii, digestive si hepatice, renale, metabolice, hematologice, endocrine, inclusiv cele neoplazice si neuropsihice sunt astfel prezentate incat sa se poata urmari timpii de rezolvare a unui caz pornind de la simptome, trecand prin ierarhizarea metodelor de investigatie, pana la stabilirea diagnosticului pozitiv si in final a tratamentului personalizat. Penultimul capitol expune succint metodele imagistice de diagnostic, insistand asupra datelor care trebuie sa fie cunoscute de orice nespecialist pentru a interpreta corect rezultatele ecografice, computer-tomografice etc., iar in final sunt prezentate problemele tratamentului medicamentos, detaliind grupele farmacologice speciale si particularitatile administratiei medicamentelor la varstnici, pacientii renali si hepatici. Caracterul globalizat al medicinei de astazi, cand medicul practician doreste sau este pus in situatia de a lucra si in afara tarii sale, face ca acest ghid sa-i devina indispensabil in desfasurarea activitatii.

Cuprins: Sfaturi privind activitatea in spital. Tehnici de lucru medicale. Reanimarea cardiorespiratorie. Inima. Afectiunile vasculare. Plamanul. Tractul gastrointestinal. Ficatul si caile biliare. Rinichiul. Metabolismul hidroelectrolitic. Afectiuni reumatice. Endocrinologie. Dermatologie. Hematologie. Oncologie practica. Neurologie si psihiatrie. Metabolismul. Infectii. Tratamentul bolilor infectioase. Tratamentul bolilor infectioase. Diagnosticul imagistic. Cazuri problema ale tratamentului medicamentos. Domenii de referinta si diagnostic diferential al parametrilor patologici de laborator.

Adresabilitate: Medici internisti, medici de familie, studenti in medicina din anii clinici.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0184 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.