Împărăția pământului

Împărăția pământului
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-180-7
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 272
Format: 13x20

DESCRIERE

Împărăția pământului

Hoda Barakat
 
 
O cronică magistrală a vieții într-o comunitate maronită din Munții Libanului, care explorează originile violenței din această regiune a lumii.

Un bărbat moare într-o furtună de zăpadă, iar copiii săi, Salma şi Tannus, îşi asumă noi destine. Salma îşi dedică viața unei cauze nobile: să alunge ghinionul care planează asupra micii sale familii.
Tannus este obligat să fugă în Siria şi să descopere în exil că are o voce divină. Viețile lor devin fundaluri pentru microistorii antagonice, luminoase ori întunecate, duioase sau hâtre, religioase ori răzvrătite.
Începând din perioada Mandatului Francez şi până în 1975, când a izbucnit războiul civil, Hoda Barakat evocă aproape şaptezeci de ani de istorie a Libanului, uneori tragică, alteori absurdă. Folosind o multitudine de perspective, Barakat descrie cu precizie şi cu nostalgie gesturile vieții de zi cu zi, ritualurile religioase şi limbajul plin de culoare al localnicilor.
Un roman genial, emoționant şi burlesc, al uneia dintre cele mai valoroase autoare libaneze.

Unicitatea acestui roman caleidoscopic, a acestei imersiuni aproape etnologice pe care un scriitor o face în propria comunitate, constă în aceea că totul poate fi adevărat şi că nimic nu este în întregime adevărat… Singurele poveşti pe care le auzim sunt cele ale țăranilor: miniaturale, monstruoase, uneori luminoase, dar cel mai adesea aspre şi cenuşii, întocmai precum Munții Liban. - Le Monde des Livres

Cronică excepțională a unei mici comunități maronite înainte de izbucnirea războiului civil din Liban, Împărăția pământului explorează originile violenței din această parte a lumii. Le Monde

Hoda Barakat s-a născut în 1952, la Beirut.
A absolvit Universitatea Libaneză cu o diplomă în literatură franceză. A fost profesoară, traducătoare şi jurnalistă înainte de a se muta la Paris împreună cu cei doi fii ai săi, în 1989, spre sfârşitul războiului civil din Liban.
În 2013, a fost prima bursieră de origine arabă invitată la Universitatea din Texas în cadrul Austin Middle Eastern Studies Program, precum şi la Universitatea din Virginia.
A publicat cinci romane, două piese de teatru, un volum de povestiri şi o carte de memorii.
De asemenea, a fost coautoare a unor volume scrise în franceză. Cărțile ei au fost traduse în mai multe limbi.
În 2002. a fost decorată cu „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres", iar în 2008 cu „Chevalier de l’Ordre du Mérite National".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica pentru adulti

Created in 0.0502 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.