Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații

Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații
Preț: 149,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0780-3
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 1104
Format: 150 x 225
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații

Christopher Andrew

Carte distinsă cu Premiul Airey Neave, 2018

„Captivantă, revelatoare, magistrală." – The Time

Cea mai curinzătoare și detaliată istorie a serviciilor de informații, de la Moise și Sun Tzu până în prezent

Istoria spionajului se întinde peste milenii, și totuși a fost în mare parte uitată. Lumea secretă își propune să recupereze această istorie pierdută, să demonstreze rolul informațiilor în mersul evenimentelor petrecute la scară globală și să reconsidere abordările istorice care au
neglijat componenta informațiilor.
Cartea oferă o relatare incitantă, cu agenți secreți, intrigi și acțiuni de spionaj, într-un arc de timp ce survolează secolele, trasând mutația de la divinațiile lumii antice la culegerea reală de informații în cadrul operațiunilor militare. Este astfel cartografiată evoluția rolului informațiilor în politicile de stat, de la Veneția renascentistă la Anglia elisabetană, de la Franța Vechiului Regim la America revoluționară și Rusia țaristă, ajungând până la acțiunile sofisticate din perioada modernă.

„O lucrare cu adevărat magistrală… [și] o lectură obligatorie pentru oricine este serios interesat de lumea serviciilor de informații. . . " – Washington Times

Cei care nu înțeleg greșelile trecutului sunt pasibili să le repete. Informațiile oferă un bun exemplu în acest sens. La izbucnirea Primului Război Mondial, modul în care controlau informațiile președintele american Woodrow Wilson și prim-ministrul britanic Herbert Asquith se plasa într-o ligă diferită de abordarea lui George Washington în timpul Revoluției Americane sau de cea a oamenilor de stat britanici în secolul al XVIII-lea.
Reputatul istoric Christopher Andrew, expert de marcă al domeniului, aduce la iveală istoria pierdută a spionajului din ultimele trei milenii – și ne demonstrează pe deplin relevanța sa.
„A scrie o istorie globală a spionajului, din zorii istoriei umanității până în prezent, este o întreprindere temerară. A realiza o lucrare judicioasă, vastă, ușor accesibilă și surprinzătoare, într-un singur volum, este o performanță fără egal." – The Times

Christopher Andrew este profesor emerit de istorie modernă și contemporană la Universitatea Cambridge. A condus Facultatea de istorie din cadrul aceleiași universități, unde a fondat și renumitul Cambridge Intelligence Seminar. Este, de asemenea, președinte al British Intelligence Study Group și co-editor fondator al publicației Intelligence and National Security. A fost profesor invitat la Harvard, Universitatea din Toronto și Universitatea Națională Australiană și președinte al colegiului Corpus Christi de la Cambridge. Este autor al mai multor lucrări și studii dedicate activităților de spionaj și serviciilor de informații, printre care se numără și bestsellerul The Defence of the Realm: The Authorized History of MI6.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0200 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.