Masako, printesa samurailor

Masako, printesa samurailor
thumbthumb
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 648
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Povestea unei figuri celebre din istoria Japoniei, povestea lui Masako, o femeie sclipitoare, energică şi instruită, care a întruchipat până în ultima clipă valorile războinice şi triumful clanului său, deschizând calea unei seculare dinastii de samurai.

 

Soţia lui Minamoto Yoritomo, devenit primul shogun al Japoniei în 1192, Masako a fost nevoită toată viaţa să iubească şi să urască deopotrivă, să ţeasă intrigi la Curte şi să-şi apere numele. În vremurile tulburi când între clanuri se purtau lupte sângeroase, Masako şi-a susţinut soţul, ajungând până într-acolo, încât să pună ea însăşi mâna pe arme. Dar în egală măsură a fost silită să îşi apere locul şi rangul în faţa celorlalte femei, care îşi fluturau farmecele ademenitoare prin faldurile chimonourilor.

 

„Viaţa lui Masako este, de la un capăt la altul, guvernată de două mari pasiuni: soţul ei, pe care îl idolatrizează, şi propria ei ambiţie, cu ţinte imposibil de atins.“

Critiques Libres

 

„Povestea romanţată a unui celebru personaj istoric, romanul lui Jocelyne Godard îmbină cu mult rafinament luptele pline de cruzime dintre clanuri şi viaţa intimă şi tumultuoasă a lui Masako.“

Bonnes soirées

Limba: romana

Nr.pagini: 648

Dimensiuni: 11x18

An aparitie: 2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0471 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.