Meditatia nu este ce crezi - Jon Kabat-Zinn

PRP: 38,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,30 lei
Diferență: 5,70 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-639-613-4
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 272
Format: 13X20

DESCRIERE

Meditaţia nu este ce crezi

de ce este mindfulnessul atât de important

Jon Kabat - Zinn

 

 

Ce este meditaţia?
    Nu este neobişnuit ca oamenii să creadă că ştiu ce este meditaţia, mai ales că aceasta este atât de prezentă în limbajul comun, iar imaginile şi referinţele trecătoare la ea, precum şi podcasturile şi postările online pe această temă abundă. Dar, de fapt - si destul de uşor de înţeles -, cei mai mulţi dintre noi încă păstrează perspective destul de înguste sau incomplete asupra a ceea ce este meditaţia şi ce face ea pentru noi.
    Este mult prea uşor să cădem în anumite stereotipuri, cum ar fi că meditaţia se limitează la a sta pe podea în timp ce alungăm efectiv toate gândurile din minte. Sau că trebuie practicată perioade lungi de timp şi în mod frecvent pentru a avea vreun efect pozitiv. Sau că este legată în mod inextricabil de adoptarea unui sistem de credinţă specific sau a unui cadru spiritual dintr-o tradiţie străveche. Oamenii cred, de asemenea, că meditaţia are beneficii aproape magice pentru corpul, mintea şi sufletul nostru. Nimic din toate acestea nu este cu adevărat asa, deşi există elemente de adevăr în toate acestea. Realitatea este mult mai interesantă.
    Deci, ce este meditaţia, de fapt? Şi de ce are sens să încerci să o aduci în viata ta? Acesta este exact subiectul cărţii de fată.
    Cartea Meditaţia nu este ce crezi a fost publicată iniţial în 2005, ca parte a unei cărţi mai ample intitulate Corning to Our Senses: Healing Ourselves and the World Through Mind-fulness. De la publicarea sa iniţială, mindfulnessul a devenit, aproape pe neaşteptate, un curent foarte răspândit, într-un mod deosebit. Milioane de oameni din întreaga lume au adoptat o practică formală de meditaţie mindfulness ca parte a vieţii lor de zi cu zi. După părerea mea, acest lucru este o evoluţie pozitivă şi promiţătoare, o evoluţie la care am sperat şi pe care am încercat să o catalizez de-a lungul anilor, împreună cu multe alte persoane, în ciuda faptului că, odată intrată în „tendinţe", apare inevitabil un anumit grad de agitaţie, de exploatare comercială, de oportunism şi de persoane care pretind că o predau deşi nu au niciun fel de experienţă sau pregătire în acest domeniu.
    Cu toate acestea, chiar şi agitaţia poate fi privită ea un semn de succes, deşi sperăm că acesta va fi relativ scurt şi limitat, pe măsură ce puterea semnificativă de vindecare şi de transformare a mindfulnessului ca practică şi ca mod de a fi în relaţie cu experienţa noastră trăită va fi înţeleasă si adoptată pe scară mai largă.
    Deşi meditaţia nu înseamnă doar a sta nemişcat pe podea sau pe un scaun, a sta pe loc, atât la propriu, cât şi la figurat, este un element important al atenţiei. Am putea spune că, în esenţă, este o modalitate directă şi foarte convenabilă de a cultiva o mai mare intimitate cu desfăşurarea propriei vieţi şi cu capacitatea ta înnăscută de a fi conştient - şi de a realiza cât de valoroasă, neglijată şi subapreciată este

de fapt această conştientizare.

 

    „Cartea de faţă îşi propune să te ajute să-ţi dezvolţi o practică zilnică de mindfulness, dacă este ceva nou pentru tine, sau cum să-ţi aprofundezi practica, dacă ai deja una. în ambele cazuri, vei învăţa şi cum să-ţi vezi practica drept o poveste de dragoste, nu ca pe o corvoadă sau o povară, un «ar trebui» în plus în programul tău zilnic, deja prea aglomerat.
    Nu în ultimul rând, vei învăţa cum să locuieşti în alt fel, unul mai profund, în propria ta viaţă. Aşa cum au demonstrat decenii de cercetări, conştienta ne este un aliat puternic în înfruntarea şi depăşirea provocărilor venite din partea stresului, durerii şi bolii de-a lungul vieţii." - Jon Kabat-Zinn

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.