Misterele femeii: simboluri si ritualuri de initiere de-a lungul timpurilor

Misterele femeii: simboluri si ritualuri de initiere de-a lungul timpurilor
-15%
Preț: 34,85 lei
41,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-111-762-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 288
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Misterele femeii: simboluri si ritualuri de initiere de-a lungul timpurilor

Mary Esther Harding

„Cartea scrisa de dr. Esther Harding este o incercare de a prezenta anumite fundamente arhetipale din psihologia feminina. […] Structura psihica nu este formata numai din continutul constient, […] ci si din idei care par sa se bazeze pe perceptii senzoriale alterate in chip ciudat – perceptii senzoriale care sunt modificate de elemente formative apriorice si inconstiente, adica de arhetipuri. Tragem concluzia ca o parte a structurii psihice poate fi explicata prin cauze recente, dar ca o alta parte a ei duce undeva, departe, in cele mai adanci straturi ale istoriei noastre ca rasa. […] Cercetarea sa este valoroasa si importanta, nu doar pentru specialisti, ci si pentru un public profan cultivat, care este interesat de o psihologie fondata pe experienta vietii si pe intelegerea oamenilor.”

Extras din introducerea cartii, semnata de C. G. Jung

„De multe ori, simbolurile care apar in vise si plasmuiri sunt frapant de asemanatoare cu acelea din vechile misterii, iar dezvoltarea psihologica a individului, dupa aparitia visului, corespunde schimbarii pe care se spune ca o provoca initierea din riturile antice dedicate Lunii.”

 

„Laturile neconstientizate ale psihicului uman sunt proiectate in lumea exterioara si dau nastere miturilor si superstitiilor. Pe vremuri, puterea reproducatoare sau creatoare a femeii nu era recunoscuta ca atare, asa ca era proiectata asupra Lunii, ca reprezentanta a principiului feminin.”

 

„Luna, mai intai in postura de influenta pozitiva asupra fertilitatii si mai tarziu ca zeitate, a fost vazuta de-a lungul veacurilor ca fiind legata in mod deosebit de femei. Este sursa si originea puterii lor de a purta copii in pantece, este zeita care le protejeaza si care guverneaza tot ce are legatura cu ele. Aceste credinte sunt larg raspandite, se gasesc aproape peste tot in lume si rezista inca din timpuri stravechi pana in ziua de azi. […] studierea simbolismului Lunii ne poate ajuta sa intelegem intrucatva natura acestui principiu feminin, care trece printr-o perioada atat de neprielnica, de neglijare si de degradare in viata moderna.”

Esther Harding

CUPRINS

Introducere        7
Prefata de C.G. Jung        11

1. Mitul si mintea omului modern        17
2. Luna aducatoare de fertilitate        39
3. Luna in viata moderna        48
4. Reprezentari timpurii ale zeitatii Lunii        60
5. Ciclul lunar al femeilor        78
6. Intelesul launtric al ciclului Lunii        88
7. Omul din Luna        110
8. Luna mama        125
9. Zeita fecioara        147
10. Preotii si preotesele Lunii        158
11. Nunta sacra        177
12. Ishtar        189
13. Isis si Osiris        203
14. Jertfirea fiului        229
15. Renasterea si nemurirea        246
16. Luna cea schimbatoare        256
17. Inspiratia si sinele        272

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0568 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13