Moise. De la misteriile Egiptului la Judecatorii lui Israel

Moise. De la misteriile Egiptului la Judecatorii lui Israel
thumbthumb
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2013
Pagini: 248
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

Istoria omeniri dinainte de epoca lui Moise si chiar dupa ea nu este inca istorie in sensul evolutiilor mai recente, deoarece pe atunci constienta umana era inca foarte putin asemanatoare cu constienta noastra actuala.

Ceea ce este valabil intr-o mare masura pentru vremurile originare pana la Patriarhii Vechii Ligi e valabil si pentru epoca lui Moise: Istoria este inca mai mult supraomeneasca si mitica decat omeneasca si istorica.

Propriuzis, istoria, venind din supraomenesc, ajunge la om de-abia in epoca lui David. Dar epoca lui Lopise este aceea a marii treceri.

In cadrul ei are loc transformarea fundamentala a constientei omenirii moderne prin schimbarea fondului de legenda; in cadrul ei puterile care conduc devenirea istorica deschid drumul pentru nivelul propriu-zis uman.


Cunoasterea importantei istorice care ii revine tocmai epocii lui Moise este franata, din multe puncte de vedere, de reprezentarea curenta potrivit careia Moise, Iosua si Judecatorii ar tine deja de curent, devenit, in orice caz, cu totul unilateral al iudaismului.

---------------------------

…in această lucrare, Emil Bock trasează o paralelă între cercetările spirituale şi textele antice, revelând astfel istoria esoterică a lui Moise.

Ideile antroposofice ale lui Rudolf Steiner permit autorului să vadă epoca lui Moise drept un mare punct de cotitură în istoria spirituală a omenirii, care a influenţat întreaga umanitate şi a modelat conştienţa tuturor epocilor ulterioare.

Cartea lui Emil Bock este astfel un apel adresat omenirii pentru a redobândi capacităţile experienţei spirituale.
 

Limba: Romana
Nr.pagini: 248
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.