Procedee de reabilitare a cladirilor afectate de igrasie

Procedee de reabilitare a cladirilor afectate de igrasie
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-649-152-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 168
Format: 260 x 200
Categoria: Hobby

DESCRIERE

Procedee de reabilitare a cladirilor afectate de igrasie

Karl Prodinger

Procedee de reabilitare a cladirilor afectate de igrasie. Stabilirea cauzelor si alegerea celor mai eficiente metode de stopare, de la caz la caz. Ghid practic
 

Acest ghid bogat ilustrat prezinta solutii simple si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru imbunatatirea sau renovarea cladirilor umede. Accentul se pune pe eliminarea umiditatii din componentele afectate ale cladirii.  Atunci cand sunt renovate, cladirile isi pot pune in valoare avantajele, in special stabilitatea climatica ridicata in interior; verile fierbinti si iernile reci nu se remarca atat de repede datorita peretilor grosi.  Totusi, autorul nu se concentreaza doar pe practica, ci si pe teorie, pentru a face mai usor de inteles procesele din componente si din pereti. 

Exemplele selectate sunt, de asemenea, menite sa incurajeze oamenii sa dezvolte solutii pentru propriile probleme. Daca doriti sa aprofundati mai mult, puteti efectua masuratori foarte fiabile cu instrumente de masurare ieftine din magazinele de bricolaj sau de pe internet. Aceste dispozitive pot fi utilizate si pentru a monitoriza direct efectul masurilor. 
 

Masurile prezentate aici vizeaza longevitatea; toate interventiile discutate au fost observate pe parcursul mai multor ani sau decenii. Masurile au aratat ca metodele clasice de drenare si uscare - oprirea surselor de umiditate, a caldurii si a schimbului de aer - pot fi folosite cu succes si in cazul zidariei vechi. Energia suplimentara necesara pentru uscare este redusa de mai multe ori, deoarece pierderile de caldura prin peretii umezi si componentele cladirii pot fi prevenite. In acelasi timp, climatul din incaperile cladirii este imbunatatit considerabil. Daca se folosesc surse alternative de energie pentru a obtine caldura pentru uscare, atunci cheltuielile pentru energie termica scad considerabil. 

Metodologia si solutiile sunt menite sa arate tuturor celor implicati, proprietarilor cladirilor, autoritatilor cu putere de decizie si celor care executa lucrarile, posibilitatile de imbunatatire sau de renovare. In acest fel, dorintele planificatorilor sau ale celor care pun in aplicare masurile pot fi exprimate mai precis, ceea ce permite o concepere mai eficienta a masurilor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Hobby

Created in 0.0170 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.