Raja Yoga

Raja Yoga
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8460-88-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 216
Format: 130 x 200 mm

DESCRIERE

Raja Yoga

Selvarajan Yesudian, Elisabet Haich

Este o carte care își propune să reveleze înțelesul original al filozofiei yoga și relevanța acesteia în vremurile noastre. Este o carte care servește drept punte spirituală între Est și Vest, autorii prezentând un tip de yoga prin care filozofia estică și vestică se contopesc. Astfel, este ilustrat conceptul vedic conform căruia cunoscătorul, cunoscutul și cunoașterea reprezintă o conștiință unică, manifestată sub forma acestei triade.

Yoga nu este o religie, ci o posibilitate de dezvoltare a sinelui și de unire a acestuia cu Dumnezeu, bazată pe fapte psihologice. Dacă este adevărat că yoga ne conduce către Dumnezeu, atunci este adevărat și faptul că ea nu poate fi ostilă față de nicio religie, întrucât există un singur Dumnezeu și un singur sine, indiferent ce denumiri le-am atribui.

„Unde am fost înainte de a mă naște?” „Unde merg după moarte?” „De ce trebuie să străbat calea dintre aceste două puncte?”

 

Cel care a cugetat asupra acestor întrebări și-a deschis ochii către înțelepciunea infinită care se manifestă în întreaga viață. El poate vedea legile geometrice, matematice, fizice și chimice din fiecare formă creată. Pentru el, este imposibil ca o viață plină de experiențe, frumusețe, bucurie și tristețe, fericire și greutăți poate să se ivească dintr-un vid, pentru ca apoi să se evapore în nimic. Nu poate accepta, sub nicio formă, o doctrină care afirmă că viața este arbitrară, lipsită de sens și de vreun principiu care să o ghideze. Însă dacă există un pincipiu lăuntric și un scop al vieții, care sunt acestea? Ce putere este aceea care îl aduce pe om pe acest Pământ și care îl cheamă înapoi la momentul potrivit?

 

Toate aceste întrebări primesc răspuns atunci când conștientizăm cine vine de undeva în această viață, trăiește cu un anumit scop și apoi pleacă undeva. Răspunsul pare a fi destul de simplu — Eu — însă cine este cu adevărat acest Eu? Yoga ne relevă acest lucru.

Cuprins:

 

Cuvânt înainte

Introducere

I. Ce este Yoga

II. Calea către Orient

III. Calea către Occident

IV. Cele două căi se întâlnesc

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.