Raționament logic. Modele de exerciții cu răspunsuri și explicații

Raționament logic. Modele de exerciții cu răspunsuri și explicații
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786062815400
Editura:
Anul publicării: 2022
Ediția: I
Pagini: 166

DESCRIERE

Raționament logic. Modele de exerciții cu răspunsuri și explicații

Autor: Dorina Stănescu, Diana Korpos

Lucrarea vine in sprijinul celor care doresc sa sustina examenul de admitere la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca), Facultatea de Drept (Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea din Bucuresti), Scoala de Politie si Scoala de Jandarmerie (Ministerul Afacerilor Interne) facilitand rezolvarea exercitiilor axate pe rationament logic prin dezvaluirea detaliata a regulilor acestora de constituire.
Claritatea, disciplina, spiritul critic, capacitatea de identificare a argumentelor corecte, diferentierea dintre opinie si explicatie argumentata, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, reprezinta alte beneficii cognitive oferite de logica formala, pe langa utilitatea acesteia in cazul persoanelor care intentioneaza sa sustina examenele mai sus mentionate.
Fiecare capitol cuprinde exercitii conform cerintelor de admitere la facultatile amintite anterior. Primul capitol cuprinde sarcini care implica relatii logice, probabilitati, matrici, deductii logico-matematice, codare cuvinte si cifre, precum si analiza logica a textelor. Cel de-al doilea capitol asigura partea de gandire critica. Ultimele doua capitole cuprind exercitii al caror continut se regaseste in programa scolara pentru disciplina Logica, argumentare si comunicare pentru clasa a IX-a: principii logice traditionale, definire, termeni, propozitii categorice, inferente deductive imediate, inferente deductive mediate si inferente inductive.
In aceasta culegere se pune accentul pe exersarea si flexibilizarea gandirii independente, nu pe memorare, precum si pe dobandirea capacitatii de transfer de informatii pentru o adaptare rapida la tipuri diferite de cerinte. Obiectivul acesteia este de a deveni suport principal pentru cresterea considerabila a sansele celor care doresc sa fie admisi la buget, inclusiv prin studiu individual.
Explicatiile contin toti pasii dezirabili de a fi urmati si pot constitui substitut la interactiunea interumana, transmitand solutiile in mod concret si clar, indiferent de nivelul de pregatire al aspirantilor. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti juridice, carti economie, afaceri

Created in 0.0246 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.