Repertoriul OZN din Romania - Calin N. Turcu

Repertoriul OZN din Romania - Calin N. Turcu
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 360
Format: 16 x 23 cm

DESCRIERE

Repertoriul OZN din Romania

Calin N. Turcu
 

1977, noiembrie 25, 17: 35, Ploieşti, jud. PH.

Inginerul Teodosiu Nicolae, 34 ani din Ploieşti, declara:
"Mergeam pe strada «8 Martie», pe partea numerelor cu soţ. Cam în dreptul caselor cu nr. 12-18 am fost oprit de un cetăţean, care, împreună cu un copil, se uita pe cer. Mi-a spus că cineva a înălţat un «zmeu cu lumini». M-am uitat pe cer dar ceea ce vedeam nu putea fi zmeu şi nici chiar avion. L-am lămurit pe respectivul cetăţean că nu poate fi un zmeu, fără a-i spune ceva mai mult, preferând să privesc obiectul.

Imediat mi-am dat seama că este un obiect cosmic necunoscut, un OZN (la data aceea trăiam pentru a doua oară în viaţă experienţa observării unui OZN). Priveam evoluţia acelui obiect cu acelaşi sentiment pe care îl ai pe munte privind un peisaj magnific.
 
Mă simţeam mic şi neputincios, eram conştient de distanţa mare care mă separă de respectivul obiect, despre a cărui identitate nu voi afla niciodată nimic. Am fost impresionat de acel obiect, dar mi s-a părut curios, aveam aceleaşi sentimente de stimă şi satisfacţie ca atunci când privesc un produs industrial (pământesc] bine realizat din punct de vedere tehnic.

Obiectul evolua sub plafonul norilor şi bănuiesc că avea forma unei ţigări. Am observat trei lumini dispuse coliniar, de culoare roşie-cărămizie (două la extremităţi şi una la mijloc, distanţa între extremităţi aproximativ 10 cm). Luminile au fost aprinse continuu, iar intensitatea asemănătoare cu cea a luminilor de poziţie ale unui avion.

Semnalez că în jurul orei 17: 35 a apărut un avion de undeva sub obiect, zburând în direcţia N (acesta a fost un foarte bun element de comparaţie). OZN-ul evolua fără zgomot (zgomotul avionului s-a auzit clar un timp], iar luminile de poziţie aveau o dispoziţie coliniară, diferită de a avionului şi lipsea lumina intermitentă.

In evoluţia obiectului s-au distins trei faze. Prima (relatată de cetăţeanul care m-a oprit]: obiectul stătea nemişcat în atmosferă, în poziţie orizontală, cu luminile aprinse. în a doua fază (observată şi de mine), obiectul se deplasa orizontal, executând mişcări de oscilaţie în jurul punctului din mijloc.
 
Deplasarea era lină şi fără zgomot, înainte de dispariţie (faza a treia], obiectul a luat o poziţie verticală şi, pendulând în jurul uneia din luminile de la extremităţi, a dispărut deasupra norilor în mai puţin de un minut.

Mişcarea era lină şi fără zgomot cu o direcţie verticală. Obiectul a avut o evoluţie de la V spre E, iar cele trei lumini păreau să aparţină unui singur corp în formă de ţigară. A dispărut în nori (ora 17: 40] printr-o pendulare în plan vertical. Cerul (era] întunecat, nori la altitudine înaltă, nu se vedeau stele. Incă nu se aprinseseră luminile pe stradă"...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
Precuvântare
Notă asupra ediţiei
Vom afla adevărul despre OZN?
Repertoriul OZN din România
Index onomastic
Legenda ilustraţiilor
Ilustraţii
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0180 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.