Sinteze de Procedură penală. Partea specială (vol. I + vol. II). Ediția 4 - Mihail Udroiu

Preț: 324,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-18-1325-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Ediția: 4
Pagini: 1366
Format: X4

DESCRIERE

Sinteze de Procedură penală. Partea specială (vol. I + vol. II). Ediția 4

Mihail Udroiu

Cuprinde informații detaliate, la zi, pe fiecare temă de Procedură penală. Partea specială, precum și corelațiile necesare înțelegerii materiei

 

 

 

Despre lucrare

Consacrând deja o tradiție în doctrina dreptului procesual penal, Sintezele de Procedură penală. Partea specială ajung la ediția 4 anul acesta, venind cu peste 1000 de noi completări. Totodată, lucrarea cuprinde comentarii detaliate ale tuturor modificărilor aduse Codului de procedură penală de la ediția precedentă și până în iunie 2023, jurisprudență recentă relevantă (a instanțelor, a Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Curții Constituționale) și noi trimiteri doctrinare naționale și internaționale.

În vederea înțelegerii Codului de procedură penală, fiecare instituție este analizată printr-un comentariu aprofundat și clar, astfel încât informația să fie ușor de asimilat. Lucrarea conține detaliile care fac diferența în susținerea examenelor de licenţă, de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, în magistratură sau avocatură, de promovare în funcţii de execuţie a magistraţilor, de capacitate al magistraţilor stagiari, respectiv definitivat al avocaţilor stagiari și acoperă atât examenele tip test-grilă, cât și cele pentru proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice.

Lucrarea este scrisă de Mihail Udroiu, judecător și formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii la disciplinele drept penal și drept procesual penal și unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod de procedură penală.

Puncte forte

  • informații complete pe fiecare temă de Procedură penală, Partea specială;
  • analiza deciziilor Curții Constituționale, precum și a tuturor soluțiilor pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în recurs în interesul legii și hotărâri prealabile până în iunie 2023;
  • analiza Deciziei Curții Constituționale nr. 284/2023;
  • structurare și prezentare a informațiilor apte de a face lucrarea facil de parcurs;
  • bogată jurisprudenţă a instanţelor în aplicarea Codului de procedură penală;
  • acoperă atât examenele tip test-grilă, cât și cele pentru proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice;
  • comentarii detaliate ale tuturor modificărilor aduse Codului de procedură penală, prevăzute în Legea nr. 140/2022 (M.Of. nr. 500 din 20 mai 2022), Legea nr. 173/2022 (M.Of. nr. 560 din 8 iunie 2022), Legea nr. 230/2022 (M.Of. nr. 734 din 21 iulie 2022), Legea nr. 279/2022 (M.Of. nr. 967 din 4 octombrie 2022), Legea nr. 51/2023 (M.Of. nr. 186 din 6 martie 2023) și Legea de modificare a Codului de procedură penală din 2023.

Recomandare

Despre autor

Mihail UDROIU este doctor în drept și formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii la disciplinele drept penal și drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal și al proiectului Noului Cod de procedură penală și al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții penale. Autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juriștilor și de Academia Română pentru 4 lucrări.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0540 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.