Telegraph Avenue

Telegraph Avenue
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067107470
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 688
Format: 135 x 200 mm

DESCRIERE

Telegraph Avenue

Michael Chabon

AUTOR CÂȘTIGĂTOR AL PREMIULUI PULITZER

 

Romanul lui Michael Chabon explorează viețile a două familii californiene pe care le leagă o prietenie încâlcită, nu fără puncte culminante. Problemele din viața personală se suprapun peste cele legate de carieră și afaceri, dar contextul pe care Chabon îl creează e mult mai larg și mai complicat, într-un melanj de istorie recentă, cultură pop, discriminare rasială, prejudecăți și corectitudine politică.

 

În Telegraph Avenue, Michael Chabon a realizat unul dintre cele mai realiste instantanee ale cotidianului californian din primii ani ai secolului XXI.

 

"N-ai crede că ai atâtea lucruri in comun cu un bulevard din inima Californiei. Dar Chabon anulează distanțele dintre noi și Oakland cu fiecare poveste despre oraș - cu inegalitățile și transformările lui – și despre oamenii care-l locuiesc, cu luptele lor de fiecare zi. Telegraph Avenue e o alunecare de roller-coaster încetinită, ca să nu te-apuce amețeala, printr-o lume care împrumută mult din excelenta coloană sonoră a cărții, plină de soul, funk și jazz. În același timp, e o poveste clasică despre prietenie și maturizare, o discuție nuanțată despre rasă, o enciclopedie (sub)culturală și o privire spre mall-ificarea societății.“ Andra Matzal

 

„Romanul acesta este în egală măsură un tribut adus stilului cinematografic al lui Tarantino, ale cărui filme sunt studiate și discutate de personajele lui Chabon și ale cărui preocupări condimentează paginile cărții: kung-fu, referințe cinematografice, filmele blaxploitation ale anilor '70." The New York Times

 

Telegraph Avenue vorbește cu multă abilitate despre anxietățile și provocările emoționale ale timpurilor noastre. Acest roman plin de înțelepciune și sentimentalism este angrenat în prezent, deși personajele lui sunt atât de profund înrădăcinate în trecut.“ The Guardian

  

„Uitați cuvintele joycean sau bellovian, sau alte aluzii auctoriale. Telegraph Avenue poate fi descris cel mai bine ca chabonesc. Frazele acestui roman – scris cu o doză considerabilă de exuberanță și generos populat cu personaje – explodează precum artificiile, într-o cascadă de metafore.“ San Francisco Chronicle

 

Cinci citate care te-ar putea interesa:

„Bătrânul se ridică în picioare ca o umbrelă care se desface.”

„Domnul Robert era un bârfitor scabros şi cam desuet, cu tuşeuri bruşte, pointiliste, şi obiceiul de a pune întrebări fără a aştepta răspunsuri.”

„Se trezise de tot acum, se înviorase şi încerca să adune în acele cuvinte toată onestitatea de care era în stare, mai multă chiar decât ar fi fost compatibilă cu adevărul.”

„Titus îşi puse braţul în jurul lui Julie. Julie se simţi protejat în îmbrăţişarea de‑o clipă, deşi ştia că, atunci când Titus avea să‑i dea drumul, urma să se simtă abandonat.”

„Nat se uită la Julie. Băiatul se îmbrăţişa singur. Lui Nat îi mai luă câteva secunde ruşinoase înainte să se pună la dispoziţia propriului său fiu, pe care îl îmbrăţişă cu o mână.”

 

De ce să cumperi cartea:  

În 2001, Michael Chabon a primit Premiul Pulitzer pentru Ficțiune

Romancier, scenarist și editorialist, Michael Chabon este unul dintre cei mai apreciați scriitori americani contemporani

Telegraph Avenue nu este o simplă poveste, ci o incursiune în lumea muzicii și a filmului, cu o coloană sonoră în care se ascultă mult soul, funk și jazz.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0257 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.