Tratat de astrologie

Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat - sub 3 exemplare
ISBN: 978-973-8454-10-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 459
Format: 165 x 235 mm

DESCRIERE

Tratat de astrologie

Armand G. Constantinescu

Tratatul de Astrologie pe care-l dau publicităţii constituie, în primul rând, cinstirea unei vechi făgăduieli făcute cititorului cărţii mele „Cer şi destin″, apărută în 1941. Timp de şase ani am avut această lucrare în vârful condeiului, însă am şovăit mult înainte de a o scrie, şi aceasta din două motive...

Am încercat mai întâi o ezitare din punctul de vedere al sensului pe care trebuia să-l dau învăţăturii astrologice: inegalabilă disciplină pentru a iscodi viitorul, sau altceva, nebănuit de profund?

În al doilea rând, aveam de ales între o factură tehnică greoaie şi savantă, aceea a politehniştilor francezi, şi alta relativ simplă, care nu pierde nimic din maiestatea ştiinţific-matematică ce se proiectează asupra Astrologiei.

Învingând astăzi aceste ezitări, mă socot despărţit de toţi autorii moderni – cu mica excepţie a lui Max Heindel, astrologul rosecrucian – şi de linia lor de gândire astrologică. Să mă explic.

Toţi misticii care s-au consacrat acestei nobile discipline s-au lovit de stânca liber arbitrului sau a fatalismului. Vâslaşi nepricepuţi, au încercat s-o ocolească, arborând fie un liber arbitru ţărmurit, fie o influenţă astrală capricioasă, dar cârmuită de vrerea omului. Alţii au promovat ideea unui fatalism pustiitor. Aceste maniere foarte comode pentru simplificarea sistemului de gândire şi pentru scopul mercantil al plasării tratatelor de astrologie dau cea mai periculoasă şi mai nenorocită perspectivă asupra unei lucrări de acest gen. O optică strâmtă, fără plan director în materie de Astrologie, poate oferi frecvent satisfacţii cercetătorului propriei sale ursite în compartimentele practice ale vieţii de fiece zi: sănătate, carieră, căsătorie, copii, avuţie etc. Cercetarea astrologică poate duce la un rezultat mângâietor sau dramatic. în primul caz, va hrăni încrederea şi curajul; în al doilea caz, va hărăzi o grea descurajare. Astfel privită, ursita omenească va apărea ori ca un joc capricios al forţelor care ne înconjoară, ori ca o fatalitate neînduplecată.

Ceea ce va fi, însă, pur şi simplu deznădăjduitor, va fi lipsa completă de perspectivă a trăirii omeneşti de la leagăn până la mormânt.Ce va trebui atunci să desprindem ca să luminăm existenţa umană şi ca să dăm un sens disciplinei astrologice? Un fapt elementar: acela că fiinţa omenească urmăreşte, în trăirea ei pământeană, un ciclu programatic, care se numeşte Destin, iar prin acesta se exprimă ideea cea mai minunată dintre toate, aceea a echilibrului care orânduieşte tot Universul. Evoluţia omului se face pe temeiul marii legi a armoniei universale, a legii iubirii care se împlineşte prin dăinuiri succesive, pe ideea consecinţelor din trecute vieţi, care perfecţionează sufletul - fărâmă din Dumnezeire - ce trebuie să se întoarcă în substanţa originară de unde a purces. Această evoluţie este riguros necesară, fiindcă omul este supus principiului manifestării duale şi contradictorii.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0515 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.