Viata la superlativ

Viata la superlativ
thumb
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 352

DESCRIERE

Viata la superlativ

Cele 5 forte care va vor mentine sanatosi si plini de energie

Darin Olien

 

 

 

De prea multe ori suntem atenţi la sănătatea noastră doar atunci când ceva nu e în regulă. Ni se pare normal să ne doară când şi când capul sau spatele ori să avem arsuri stomacale.
Însă, când primim un diagnostic, suntem luaţi prin surprindere. În opinia autorului, nu trebuie să ignorăm toate aceste mici neplăceri, care pot fi semnalele unor probleme mai grave.

Folosind o abordare holistică unică a stării de bine, Olien ne învaţă cum să valorificăm puterile extraordinare ale hranei, apei, oxigenului şi echilibrării pH-ului, răsturnând astfel miturile general acceptate despre nutriţie.

Olien a călătorit prin lumea largă, explorând, din perspectiva sănătăţii, proprietăţile alimentelor consumate de secole de populaţiile băştinaşe.
Punându-şi în aplicare cercetările, autorul ne învaţă cum să ne păstrăm o greutate normală, cum să prevenim chiar şi cele mai grave boli şi cum să ne simţim bine – toate acestea fără impunerea unor diete restrictive, care nu funcţionează niciodată pe termen lung...
Fragmente:
Care ni se potrivesc?

Desigur, sunt întrebat mereu de oameni ce superalimente ar trebui să consume. E-n fişa postului.
Din păcate, răspunsul nu e niciodată simplu.
Intâi de toate, ar trebui să ştim cum să folosim adecvat superaliméntele. Ele sunt soluţii de acoperire a unor lipsuri. Nu sunt panacee. Ar trebui să se potrivească undeva între hrana normală şi suplimentele sau remediile nutritive.
Nimeni nu-şi va începe ziua cu un castron mare de fructe goji uscate. (Bine, poate doar câţiva oameni!) Dar nu putem să mâncăm la micul dejun gogoşi şi cereale cu zahăr, apoi să sperăm la o compensare cu superalimente.
Aceste substanţe puternice ar trebui să facă parte constant din dieta noastră. Dar pentru început trebuie să le cunoaştem utilizările şi apoi să le aplicăm în funcţie de nevoi.
Cu toţii avem nevoie să consumăm vitamina C, spre exemplu. Organismele noastre au putut, pe vremuri, s-o producă şi singure, dar au pierdut această abilitate deoarece vitamina era abundentă în plantele pe care le mâneam. Dar prea puţini oameni mai iau azi din hrană suficientă vitamina C.
Mulţi dintre noi se bazează pe suplimentele alimentare din magazine, pilule sau capsule cu acid ascorbic. Dar există superalimente care conţin concentraţii incredibil de ridicate ale acestei vitamine, şi încă într-o formă care poate fi asimilată imediat de organism.
Camu camu este un fruct roşu-purpuriu, asemenea cireşii, din pădurea amazoniană. Este una dintre cele mai bogate surse naturale ale vitaminei; pulberea sa conţine 10-20% vitamina C naturală care este mai eficientă decât acidul ascorbic sintetic.
Menţionam mai devreme frunzele de moringa, care au de şapte ori mai multă vitamina C decât portocalele, plus concentraţii mari de antioxidanţi şi alte nutrimente.
Şi există multe alte surse de vitamina C, care este crucială pentru capacitatea noastră de a ne apăra de boli. Acesta-i rolul superalimentelor, să ofere mari densităţi de nutrimente pe care nu le mai obţinem din mâncarea obişnuită.
In „Alcalinizarea, forţa vitală numărul patru“ vom aborda importanţa menţinerii unui mediu intern uşor alcalin şi căile de atingere a acestui obiectiv printr-o nutriţie adecvată.
Există şi superalimente care ne alcalinizează, ofe-rindu-ne, totodată, electroliţi şi multe minerale puternice în forme potrivite pentru organism, plante cum ar fi clórela, spirulina, algele verzi-albastre şi fitoplanctonul marin.
Nu vă veţi pune o porţie mare din acestea. Dar ele sunt disponibile sub formă de pulberi stabile, uscate atent, ori ca elixire ce pot fi adăugate în mixturi sau în cocteiluri.
Ştiinţa continuă să descopere noi căi prin care inflamaţia cronică ne vatămă ţesuturile şi ne scurtează vieţile. Curcuma este folosită de mii de ani ca antiinflamator eficient şi cu proprietăţi tămăduitoare.
Eu o fac pastă amestecând-o cu miere şi lapte de migdale sau de cocos, din care mănânc cam două linguri pe zi. O amestec în orice s-ar întâmpla să mănânc. Curcuma e un detoxificant atât de puternic încât excesul poate supraîncălzi şi usca ţesutul hepatic.
Acesta-i motivul pentru care trebuie echilibrată cu miere, lemn-dulce sau nucşoară. In caz contrar, într-o perioadă foarte îndelungată, devine cam intensă. E bine să alternăm alimentele, renunţând provizoriu la unele şi introducând altele noi.
Ceea ce nu trebuie să fie complicat. Putem să mâncăm pur şi simplu un timp alimente roşii, apoi să trecem la galbene sau la verzi.
Ananasul poate să nu pară superaliment, dar broma-lina din el, o enzimă, este un antiinflamator puternic...
-----------------------------------
 
CUPRINS:
 
Introducere
Partea întâi. Cele cinci forţe vitale
Ce sunt cele cinci forţe vitale? Şi de ce sunt atât de importante?    19
Nutriţia, forţa vitalâ numărul unu    22
Hrânirea celuilalt organism    56
Hidratarea, forţa vitală numărul doi    65
Sindromul marii reparaţii    93
Factorul mişcare: Iată-vă automobilul Ferrari    99
Oxigenarea, forţa vitală numărul trei    115
Viaţa mea ca vânător de superalimente    127
Alcalinizarea, forţa vitală numărul patru    140
Mituri despre proteine-grăsimi. Prea mult dintr-un
lucru bun, nu suficient din celălalt    156
Stresul nutriţional    181
Detoxificarea, forţa vitală numărul cinci    195
Cum să hrănim copiii    214
Cum să suplimentăm    220
O concluzie despre cele cinci forţe vitale    232
Incă ceva    234
Partea a doua. Secţiunea cu adevărat folositoare
Cum să mâncăm    239
Punerea informaţiei la treabă    239
Curăţarea şi reaprovizionarea bucătăriei
Dieta de 10 zile a lui Darin        281
Lista finală „de făcut“ a lui Darin    320
Multumiri
Anexa A: Marea listă acid-alcalină
Anexa B. Surse

 

Limba: romana

Nr.pagini: 352

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0189 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.