10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici

10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0374-4
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 352
Format: 13X20

DESCRIERE

10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici

Lillian Glass

 
 
 

Un bărbat de vârstă mijlocie se blochează într-un loc de muncă nesatisfăcător și tot ce-i vine în minte sunt cuvintele fostei învățătoare: „Nu se va alege nimic de tine". O tânără apelează la terapie din cauza unei anorexii – totul a pornit de la vorbele unei amice din copilărie, care o făcea „vacă grasă". O adolescentă se sinucide pentru că nu mai rezistă să fie constant hărțuită de către colegi. Ce poți să faci cu mesajele otrăvite care rămân gravate în psihicul tău și îți afectează respectul de sine? Cum reacționezi la "oamenii toxici" care împroașcă mesaje negative și îți fac viața un calvar? 

Mai întâi, susține Lillian Glass, trebuie să detectezi tiparul în care se încadrează cel ce-ți otrăvește viața – și aici cartea îți oferă nu mai puțin de 30 de tipologii de "oameni toxici" – de la "Narcisist" și "Lingușitorul Toxic" la "Cârpa Plângăreață" și "Iuda Zâmbitoare". Pornind de aici, vei putea combina cu succes cele 10 tehnici detaliate în această carte, pentru te tortura mai puțin și pentru a-ți ușura din stres și deprimare. Descoperă, așadar, cele mai eficiente strategii de "detoxifiere" a relațiilor (de la umor și oglindire la deconectare și confruntarea directă) și vei avea nu doar șansa de a scăpa de gândurile negre și durerile de stomac, dar și de a revitaliza relațiile cu oamenii toxici și de a ști când e cazul să rupi irevocabil acele legături. 


Lillian Glass, specialistă americană în psihologia comunicării și a comportamentului uman, a impus în limbajul cotidian sintagma de "oameni toxici". A consiliat numeroase personalități, printre care Dustin Hoffman, Melanie Griffith și Will Smith, și a fost tradusă la Ed. Trei cu bestsellerul Ba nu, ba da! Cum să punem capăt lipsei de comunicare dintre el și ea (2017).


Cuprins
Introducere

Capitolul 1. Există o persoană toxică în viaţa ta? 
Capitolul 2. Comportamentul toxic 
Capitolul 3. Ce îi face pe oamenii toxici să se comporte în acest fel? 
Capitolul 4. Identificarea oamenilor toxici din viaţa ta 
Capitolul 5. Cele treizeci de tipuri de terori toxice
Capitolul 6. Zece tehnici pentru gestionarea relaţiei cu oamenii toxici 

Capitolul 7. Tehnici pentru fiecare tip de teroare toxică
Capitolul 8. Alegerea unei tehnici în funcţie de rolul persoanei toxice în viaţa ta 
Capitolul 9. Gestionarea furiei şi durerii generate de o relaţie toxică 
Capitolul 10. Importanţa sinelui exterior: inventarul imaginii toxice 
Capitolul 11. Revitalizarea relaţiei toxice
Capitolul 12. Viaţa ta merge înainte

Haideţi să fim învingători!
Bibliografie
Mulţumiri

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0629 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.