Accident la teleportare (Ned Beauman)

Accident la teleportare (Ned Beauman)
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Accident la teleportare

Ned Beauman
 
 
o zaharniţă vărsându-se pe covorul gazdei tale este o parodie a avalanşei care i-a omorât mama si tatăl, tot asa cum ciocul de raţă pe care-l formează buzele noii tale iubite când încearcă un botic seducător este o citare a măcănitului pe care-l scotea fosta ta iubită în timpul sexului.
 
Telefonul sunând în toiul nopţii pentru că un străin i-a cerut operatoarei un număr greşit este un omagiu adus nepotrivitei înlocuiri de telegrame care a pus capăt căsniciei verişoarei tale adulterine, după cum adâncitura accentuată dintre claviculele noii tale iubite este o negare a evidentei frumuseţi a decolteului mai cărnos al fostei.
 
Sau în orice caz aşa i se părea lui Egon Loeser, pentru că subiectele care îi ameninţau cel mai mult impresia că viaţa omului este în esenţă o întreprindere stabilă, inteligibilă şi newtonian-mecanică erau accidentele şi femeile.
 
Şi uneori i se părea că singurul mod de a împiedica această pereche de temut să-l facă s-o ia razna era să o trateze tiu ca pe ceva ieşit din comun, ci mai degrabă ca pe nişte texte de studiat.
 
De unde şi principiul: accidentele, ca şi femeile, fac aluzii. Aceste aluzii nu sunt mai puţin inteligente sau şirete pentru că sunt inconştiente; de fapt, ele sunt intr-o şi mai mare măsură astfel, ceea ce, constituie unul dintre motivele pentru care este probabil o greşeală să le construieşti deliberat.
 
Celălalt motiv este că toată lumea ar putea conchide că eşti un idiot absolut.
 
Şi asta a fost ultima îngrijorare care a trecut prin mintea lui Egon Loeser înainte de a trage de maneta Aparatului său de Teleportare, într-o dimineaţă de aprilie a anului 1931.
 
Dacă mergea prost, toţi aveau să spună: de ce naiba ţi-ai numit prototipul experimental de scenă după cel mai dezastruos prototip experimental de scenă din istoria teatrului? De ce să faci această aluzie? De ce să legi laolaltă aceşti doi cai?
 
Desenează diavolul pe perete şi diavolul va veni, după cum ştie până şi un copil. Sau, ca să reducem expresia germană la una englezească, nu ispiti soarta.
 
Dar Loeser era atât de nesuperstiţios, încât era superstiţios în legătură cu asta. Odată, s-a urcat pe scena de la Allien Theatre cu jumătate de oră înainte de spectacol şi a strigat „Macbeth!“ până când a răguşit.
 
Iar unul dintre pacienţii de lungă durată ai tatălui său, psihiatru, fusese un finanţist american care-şi numise iahtul Titanic, fiicele, Goneril şi Regan, iar compania, Roman Empire Holdings, în acelaşi spirit...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0810 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.