Agenda Medicala 2018

Agenda Medicala 2018
Preț: 79,80 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 1102
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Agenda Medicala 2018

 
 
CE VA OFERA AGENDA MEDICAL A

1.Aparitiile noilor medicamente inregistrate si intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare. 

2.Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania. 

3.Clasificarea terapeutica a medicamentelor face posibila cunoasterea medicamentelor pe clase farmacologice (cardiovascular, neurologic, psihiatric, digestiv etc.) si denumirile comune internationale ale medicamentelor inregistrate in Romania si ale caror monografii se gasesc in indexul general. Pentru unele clase farmacologice s-au intocmit tabele sinoptice explicative de farmacocinetica, posologie, indicatii, contraindicatii care ofera informatiile generale necesare unei prescrieri adaptate la particularitatile fiecarui pacient. 


4.Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI). 

5.Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament: - Denumirea Comuna Internationala - Denumirea Comerciala - Producator - Actiuni farmacologice. Indicatii Doze - Contraindicatii (C.I.) Reactii adverse - Precautii 

6.Indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente. 

7.Modul de prescriere a medicamentelor stupefiante si psihotrope, conform legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Astfel, pentru DCI-urile cu mentiunea TABELUL II, prescrierea se va face pe formular special de culoare galbena, iar pentru DCI-urile cu mentiunea TABELUL III, prescrierea se va face pe formular special de culoare verde. 

8.Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamenteloe intrate in uz in Romania (conform informatiilor corelate de pe site-urile www.anm.ro - sectiunea Nomenclator si www.msf-dgf.ro). 

9. Actiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor

Cuprins 

Ce va ofera agenda medicala 

Ghid de utilizare a agendei medicale

Lista prescurtari  

Indexul medicamentelor pe grupe de afectiuni si actiune terapeutica  

Monografii ale medicamentelor in ordinea dci (denumirea comuna internationala) 

Combinatii  

Diverse  

Preparate si substituenti de sange  

Produse biologice de uz uman 

Vaccinuri  

Seruri terapeutice  

Imunomodulatori  

Produse pentru dializa  

Adrese si telefoane utile - producatori si reprezentante ale firmelor straine de medicamente  

Index general   

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0596 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.