Ai langa tine un NARCISIST? - Laurie Hollman

Ai langa tine un NARCISIST? - Laurie Hollman
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9609-91-0
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 232
Format: 13X20

DESCRIERE

Ai langa tine un NARCISIST?

Cum îţi influenţează bărbaţii narcisişti fericirea, cum să-i identifici şi cum să eviţi să creşti un copil narcisist

Laurie Hollman

 

 

... dr. Laurie Hollman, psihanalist, te ajuta sa identifici narcisistii din viata ta si sa recunosti efectul lor asupra familiei si fericirii tale aratandu-ti cum poti reactiona.

 

Acest ghid revolutionar, bazat pe o cercetare riguroasa, exploreaza:
* cum sa depistezi tulburarea de personalitate narcisica;
* diferenta dintre narcisismul sanatos si cel patologic;
* cum sa cresti un copil fara sa devina un narcisist;
* cum sotiile narcisistilor pot avea o viata fericita si sanatoasa;
* relatia dintre narcisismul la barbati si violenta;
* impactul culturii asupra narcisismului;
* si multe altele!

 

Majoritatea persoanelor cu tulburare narcisică, de personalitate, sunt bărbaţi şi, în cei treizeci de ani de experienţă ca psihanalist şi psihoterapeut, am descoperit ci mulţi dintre acei bărbaţi sunt extrem de ambiţioşi şi de succes. Am ales să mă concentrez asupra acestui subgrup şi să fac o distincţie între prezenta carte şi multe altele, mai generale, fiind volume cuprinzătoare care se concentrează pe categoria largă de narcisişti. în această carte, voi explora cum bărbaţii cu trăsături narcisice creează relaţii toxice de familie. Cartea este orientată atât către publicul larg, cât şi către specialiştii din domeniul sănătăţii mintale.

 

Pentru a înţelege aspectele dăunătoare ale tulburării de personalitate narcisică, este necesar să analizaţi întreaga gamă de comportamente şi trăsături narcisice, inclusiv narcisismul sănătos. Narcisismul este o linie de dezvoltare care acoperă spectrul de la normal la patologic - Iubirea de sine este de cea mai mare importanţă, pe măsură ce bărbaţii se dezvoltă, până când este supraestimată prin autoaprecierea defensivă care interferează cu relaţiile sănătoase. Ce reuşesc părinţii să facă, astfel încât să apară acest sentiment exagerat al sinelui? Cum pot părinţii să crească copii care să nu devină narcisişti? Cum pot soţiile bărbaţilor narcisişti să ducă o viaţă sănătoasă şi fericită? Răspunsurile la aceste întrebări vor fi explorate şi clarificate.

 

În calitate de clinician, sper să-i luminez pe cititorii mei, specialişti şi laici, dintr-o perspectivă plină de compasi¬une şi obiectivă. Cred că este benefic să recunoaştem semne de narcisism pe tot parcursul ciclului său de viaţă, deoarece narcisismul se poate deghiza în multe feluri, făcând intimitatea sănătoasă să fie dificilă.

 

Din experienţa mea, am întâlnit narcisişti tineri, maleabili (la vârsta adolescenţei târzii şi la începutul vârstei de douăzeci de ani) care, din fericire, caută singuri tratament datorită tendinţelor lor spre depresie şi anxietate, ură de sine şi sentimentul că li se cuvine totul. Tinerii cu tendinţe narcisice sunt mai deschişi la explorarea trăsăturilor lor decât bărbaţii mai în vârstă cu trăsături similare. Adesea, narcisiştii mai în vârstă au vreo patruzeci de ani de experienţă, în care au tot pretins că sunt cineva cu totul special, imagine care este adesea - cel puţin parţial - legitim câştigată prin succese în domeniile urmărite de aceştia. Succesul lor real la locul de muncă îi face pe alţii aflaţi în prezenţa lor să-i admire, ducând la sentimente de trădare atunci când este descoperită duplicitatea. Părinţii au nevoie să înţeleagă tranziţia la bărbaţi - de la narcisismul normal la cel patologic - la începutul dezvoltării copilului lor.

 

CUPRINS:

 

Mulţumiri
Introducere

1. Caracteristicile de bază ale narcisistului de succes... 23
2. Spectrul: de la narcisism sănătos la narcisism patologic... 39
3. Cum să eviţi să creşti un copil narcisist: Impactul primilor trei ani de viaţă asupra narcisismului patologic la vârsta adultă... 51
4. Evoluţia tânărului cu trăsături narcisice: Carver... 67
5. Nepotrivirea narcisică romantică: Clive şi Laura... 99
6. Cum depăşeşte un cuplu narcisismul: Wade şi Ava... 115
7. Dorinţa şi frica de a-i exploata pe alţii - utilizarea empatiei cu un narcisist: Rio... 135
8. Dale şi tatăl ei narcisist... 145
9. Femeile şi soţii lor narcisişti: Cum pot soţiile narcisiştilor să trăiască vieţi fericite şi sănătoase... 165
10. Poate narcisistul să se schimbe?... 179
11. Care sunt diferenţele dintre narcisism şi dragoste normală?... 195
12. Este narcisismul influenţat de cultură?... 205

Referinţe... 223

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0247 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.