Athosul si duhovnicii pe care i-am cunoscut - Jean-Claude Larchet

Athosul si duhovnicii pe care i-am cunoscut - Jean-Claude Larchet
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789731369075
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 248
Categoria: Carti Ortodoxism

DESCRIERE

Athosul si duhovnicii pe care i-am cunoscut

Jean-Claude Larchet

Cartea de fata cuprinde insemnarile autorului in cursul mai multor perioade petrecute in Athos, maretul locas al spiritualitatii ortodoxe, in care douazeci de mari manastiri si sute de sihastrii pastreaza cu credinciosie in zilele noastre traditii cu o vechime mai mult decat milenara.
Autorul il face pe cititor partas la convorbirile sale cu minunatii duhovnici athoniti ai acestei epoci, vietuitori ca pustnici sau in micile obsti din sihastrii – Sfantul Paisie, Sfantul Efrem de la Katunakia, tovaras de nevointa si ucenic al marelui Iosif Isihastul, parintele Dionisie Ignat de la Colciu; de asemenea, la intalnirile sale cu marii egumeni care au restaurat viata monahala de obste in multe dintre marile manastiri – parintele Efrem de la Filoteu, parintele Emilianos de la Simonos Petras, parintele Gheorghe de la Grigoriu, parintele Vasile de la Stavronichita si parintele Petroniu Tanase. Sunt infatisate alesele insusiri si virtuti ale acestor monahi – ei fiind marturii vii ale spiritualitatii ortodoxe din secolul al XX‑lea, si invataturile pe care autorul le‑a primit de la ei ca raspuns la intrebarile sale, mai cu seama referitor la Rugaciunea lui Iisus, Muntele Athos fiind o minunata scoala pentru lucrarea acesteia. 
Datorita marturiilor personale si sfaturilor ziditoare ale acestora consemnate de autor, cartea de fata, departe de a fi o simpla istorisire a calatoriei sale intr‑un taram cum nu‑i altul pe lume, este cu adevarat o scriere duhovniceasca de mult folos celui care o citeste.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0175 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.