Bătăliile în deșert

Bătăliile în deșert
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-4023-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 96
Format: 135 x 200

DESCRIERE

Bătăliile în deșert

Autor: PACHECO José Emilio

Poveste a unei iubiri imposibile, narațiune despre teroarea cotidianului ai cărei protagoniști preferă să o considere pasageră, Bătăliile din deșert este un roman scurt magistral, un adevărat roman-cult al literaturii mexicane. Fundalul acestei povești îl constituie un moment de turnură în istoria Mexicului, anii ’40-’50 ai secolului trecut, perioadă de trecere de la o societate tradițională la una modernă, marcată de corupție socială și politică instituționalizată. Bătăliile din deșert este o mărturie despre transformările suferite de viața și istoria Mexicului, un portret, alcătuit din amintiri individuale și colective, al capitalei mexicane Ciudad de México, orașul pe care José Emilio Pacheco l-a iubit profund, recreându-l însă fără nostalgie și denunțându-l fără compromisuri.

Încă de la apariția sa, acest roman scurt, tradus în toate limbile de largă circulație, a uimit prin simplitatea sa aparentă și prin structura sa complexă care îl deschide, pe de o parte, spre o varietate de lecturi și, pe de alta, către complicitatea care unește pentru totdeauna cititorul cu autorul.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Carti fictiune istorica - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0182 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.