Cartea marturisitorilor - Razvan Codrescu

Cartea marturisitorilor - Razvan Codrescu
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94284-8-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 768
Format: 240 x 170 mm
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Cartea marturisitorilor

Razvan Codrescu

Pilde de vrednicie crestina si romaneasca, incalziti fiecare - ca sa-I parafrazez pe lorga - de o idee careia i se inchinasera intregi, n-au ezitat sa se masoare eroic cu vremurile pentru ce au crezut ei sfint si mare. Au ajuns astfel, fiecare in felul sau, dar toti in stralumina "Duhului Care sufla unde vrea", constiintele noastre mai bune (cum zicea Noica despre Eminescu), certificatul nostru de invrednicire istorica dinaintea lumii si dinaintea lui Dumnezeu. [...] Asa cum despre scriitorii realisti rusi din secolul al XIX-lea s-a putut spune ca se trag toti din Mantaua lui Gogol, tot asa despre memorialistii romani ai temnitelor comuniste din secolul XX s-ar putea spune ca se trag toti din Pitestiul lui Dumitru Bacu (1923-1997).


Ceea ce aduce nou experienta inchisorilor din Romania subjugata de U.R.S.S., in domeniul crimei - ceea ce oamenii nu cred ca posibil -, este impingerea ei dincolo de limitele biologice. Trecerea ei pe alte coordonate decat cele de pina acum. Folosita cu singe rece si cinism, cu sadism poate neintilnit, ea finteste nu trupul, ci sufletul. - Dumitru Bacu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0207 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.