Cartea simbolurilor sacre - Nigel Pennick

Cartea simbolurilor sacre - Nigel Pennick
PRP: 42,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,80 lei
Diferență: 4,20 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066395724
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 288
Format: 13X20

DESCRIERE

Cartea simbolurilor sacre

Nigel Pennick

 

 

 

Află semnificațiile profunde din spatele simbolurilor!

De la arta antică până la logourile contemporane din politică și afaceri, ființele umane au creat întotdeauna simboluri pentru a indica idei, grupuri sau obiecte importante, precum și pentru a transmite informații mai profunde decât pot fi comunicate prin cuvinte. Multe glife și-au păstrat semnificația de-a lungul mileniilor, pe când altele au semnificații moderne foarte diferite de conotația originară.

În acest magistral studiu al simbolurilor, Nigel Pennick explorează glifele ca agenți ai conștienței superioare și căi de acces la inconștientul colectiv, urmărind continuitatea tradiției și schimbările dramatice. Scopul autorului este să dezvăluie modul în care simbolurile leagă cosmicul de terestru și ne permit să infuzăm banalul cu mărcile sacrului.

Lucrarea Cartea simbolurilor sacre îți prezintă peste 300 de gravuri, desene, scheme și fotografii reprezentând glife arhicunoscute sau versiuni mai rare, vechi și noi, precum și modul în care sunt folosite în prezent pentru a transmite valori perene sau pentru a manipula imaginarul popular.

Simbolul e un mijloc de a experimenta numinosul. Dat fiind accesul lor la inconștientul uman, simbolurile pot fi manipulate de clerici, politicieni, întreprinderi și militari fără scrupule. Adoptând și însușindu-și un simbol, aceste grupuri de interese pretind că sunt singurii reprezentanți ai calității spirituale a respectivului simbol.

Spiritualitatea vede dincolo de imaginile exterioare și observă motivațiile egoiste ale celor care profită de pe urma acestei puteri, promovând în același timp valori eterne care nu au nimic de-a face cu agitația din mass-media. Spre deosebire de politică și comerț, adevărata spiritualitate nu e supusă capriciilor și fanteziilor mereu schimbătoare ale modei și publicității, conduse de imagine.

Simbolurile nu există pentru a fi interpretate sau decodificate: ele atrag observatorul în interior pentru a participa la lumea spiritului. - Nigel Pennick

DESPRE AUTOR

Biolog ca formație, Nigel Pennick este o autoritate recunoscută în domeniul sistemelor antice de credințe, tradiții, rune, geomanție și arte spirituale. A susținut numeroase prelegeri în multe țări din Europa și în Statele Unite.

A scris și ilustrat peste 50 de cărți, printre care The Pagan Book of Days, precum și numeroase articole și lucrări științifice. Este fondatorul Institutului de Cercetări Geomantice și al The Library of the European Tradition. Este și muzician în grupul Traditional Music of Cambridgeshire Collective.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0201 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.