Ce greu e si ce putin dureaza

Ce greu e si ce putin dureaza
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068782805
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 40

DESCRIERE

Ce greu e si ce putin dureaza

Adi Serafim zice că el n-a existat, doar citea te miri ce pe la cenacluri uneori, în secolul care-a trecut. Se pare că însuși Daniel Bănulescu îi zicea: Cum poți tu să scrii tu așa de prost și să dai titluri bune. Tot pe atunci, Cristian Popescu chiar l-ar fi înjurat pentru același motiv, că sunt al naibii de bune. Dar ei sunt poeți. 

Luni, secolul trecut, Nicolae Manolescu a spus că e neserios să te cheme chiar Adi Serafim. Atunci, Florin Iaru a acompaniat o clipă la pian.

Apoi Adi Serafim ar fi scris numai titluri. Când a citit titluri la Universitas, ar fi fost văzut totuşi puțin, pasămite. Mircea Martin ar fi consimțit că asta e poezie.

Secolul nostru a venit cu informații contradictorii. Alex Ştefănescu ar fi publicat sigur sigur nişte titluri de Adi Serafim, într-o pagină cu numele Maşina de Scris. Poetul Ioan Es Pop l-ar fi întâlnit cert pe Ionescu şi i-ar zis Serafime! când acesta i-a adus palincă fără ieșire de la învățătorul lui din Ieud. Nino Stratan nu mai e de găsit, căci a recunoscut generos că s-a bucurat în acelaşi cenaclu din Ploieşti cu Serafim. Lucian Vasilescu l-a admonestat pe Ionescu la ministerul pentru imemeuri: Serafim, tu mănânci din impozitele mele pe care eu le plătesc. Și Lucian Vasilescu este un poet.

Alteori, Serafim ar fi băut bere prin București, identificat Ionescu, cu buletinul, A. N. Ionescu de la Ploiești. Care a primit recent un trofeu de la clubul de speologie Hades. Pe trofeul din sticlă precum cristalul scrie: Adi Serafim Ionescu. Nimeni nu mai ştie ce este, speolog, jurnalist, inginer la Epurare în rafinăria Teleajen.

Cel mai probabil, Adi Serafim este doar o colecţie de frânturi de vocabule, stângace lipite în cele două sau mai multe cuvinte, cum sunt titlurile. Din care cauză, Daniel Bănulescu a scris şi o poezie cu titlul Adi Serafim / Ce-ai mai făcut, ce-ai mai citit / până când rana a devenit un creier al durerii.

A. N. Ionescu zice că Serafim e adevărat. Ionescu declară că este fără scăpare, își asumă această carte pe propria răspundere, i-a fost dictată de Serafim, cu mari dificultăţi de comunicare și cu insinuări insistente, că ar fi îngerul lui păzitor, greu de crezut.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0237 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.