Cintezele lui Darwin

Cintezele lui Darwin
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067109887
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 440
Format: 140 x 205
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Cintezele lui Darwin

Autor: Jonathan Weiner

O istorie a evoluției în acțiune

Cercetătorii Peter și Rosemary Grant au petrecut douăzeci de ani în Arhipeleagul Galápagos pentru a studia speciile endemice de cinteze. În urma acestei cercetări extrem de complexe, ei au descoperit că nici măcar Darwin, părintele biolegiei moderne și cel grație căruia aceste păsări au devenit faimoase, nu era conștient de adevărata forță a evoluției. În Galápagos, selecția naturală are loc zilnic și ceas de ceas, putând fi observată în acțiune. Însă nu doar cintezele lui Darwin fac vizibil acest proces. Vrăbiile din SUA, musculițele de oțet, cicadele, peștii guppy și multe alte specii studiate în ultimele decenii oferă dovezi concrete că evoluția acționează continuu.

Jonathan Weiner îi urmărește pe soții Grant în aventura lor științifică de pe teren și redă în amănunt dificultățile prin care trec aceștia, dar și momentele de bucurie care apar atunci când datele științifice, strânse cu greu, dezvăluie secretele naturii și contribuie la nuanțarea felului în care înțelegem viața.

 

"O carte excelentă, foarte necesară. [...] Weiner are meritul de a dezvălui cum funcționează evoluția și știința, lăsându-le să vorbească de la sine."

                                                                                    THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

"Spectaculoasă, incitantă, această carte e numai bună pentru scepticii care se întreabă unde sunt dovezile evoluției."  

                                                                                                                 THE SUNDAY TIMES

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti Stiinta

Created in 0.0177 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.