Codul personalitatii. Matricea celor paisprezece tipuri de personalitate

thumbthumb
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 207
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Codul personalitatii
Matricea celor paisprezece tipuri de personalitate
 
 
 
 …pornind de la un studiu efectuat pe 500000 de persoane, Codul personalităţii ne dezvăluie caracteristicile fixe ce ne dictează comportamentul şi ne arată cum conştiinţa de sine este cel mai important factor pentru obţinerea succesului şi a satisfacţiei personale.
Testul de personalitate IDISC, descris în această carte, reprezintă o metodă modernă de evaluare a personalităţii, ce măsoară trăsăturile postulate pentru prima dată de William Marston în anul 1928.

Conform acestui model, comportamentul uman este reprezentat de patru factori de bază: dominanţă, influenţă, stabilitate şi conştiinciozitate, care definesc stiluri comportamentale ce se identifică cu patru tipologii aferente.

Astfel, IDISC a identificat, pe baza unor studii complexe, desfăşurate pe parcursul a zeci de ani, paisprezece tipologii care descriu comportamentul uman, precum şi modul în care interacţionează acestea.
……………………………

Fragment din carte

Cui i se adresează acest test?

Testul se diferenţiază de testele psihologice obişnuite prin faptul că este creat pentru persoanele care vor să înveţe mai multe despre personalitatea lor.

Rezultatele sunt trimise într-un format simplu, care poate fi descărcat şi listat. Rezultatele sunt atât de uşor de urmărit, încât oricine poate folosi testul fără a avea nevoie de ajutorul unui psiholog sau al unui instructor pentru interpretarea rezultatelor.

Pentru a utiliza acest test nu ai nevoie de diplome, legitimaţii sau certificări. Se ştie că testele de personalitate necesită o pregătire prealabilă pentru a putea interpreta răspunsurile complicate oferite de acestea.

Formatul simplu al testului IDISC garantează că oricine poate să se folosească de informaţiile oferite.

Testul este conceput pentru a fi folosit în mediul profesional sau în familie?

Personalitatea este o colecţie stabilă de tendinţe, calităţi, motivaţii şi preferinţe care sunt cu noi pretutindeni, În consecinţă, poţi folosi acest test oriunde rezultatele tale nu se vor schimba.

Profilul personalităţii te reprezintă atât de mult şi e atât de stabil, încât poţi să te gândeşti la orice aspect al vieţii tale atunci când răspunzi la întrebări.

Rezultatele vor fi aceleaşi, iar informaţiile primite pot fi aplicate în toate circumstanţele. Totuşi, ai grijă atunci când completezi informaţiile.

Trebuie să răspunzi în funcţie de cum eşti, nu de cum ai dori să fii. Fii sincer cu IDISC, iar el va fi, la rândul lui, sincer cu tine.

Majoritatea persoanelor nu trebuie să se gândească prea mult la cum să răspundă; tot ce trebuie să faci este să răspunzi, pur şi simplu, bazându-te pe ceea ce faci sau spui în fiecare zi.
……………………………

CUPRINS:


Mulţumiri
Introducere: Despărţiţi la naştere

1. Anatomia personalităţii

2. Conştiinţa de sine — calea spre succes

3. Testul de personalitate IDISC

4. Cele paisprezece tipologii umane

5. Cum să gestionezi relaţiile cu cele paisprezece tipologii

6. Tip versus Anti-tip

Epilog: Mergând mai departe

Anexa A: Descrierea testului
Anexa B: În culisele studiului TalentSmart

Note
Index
 
 Autor: Travis Bradberry

Limba: romana
Nr.pagini: 207
Dimensiuni: 13x20
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0619 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.