Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale. Volumele 1 şi 2. Util pentru intrare în rezidențiat. Ediție revizuită

Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale. Volumele 1 şi 2. Util pentru intrare în rezidențiat. Ediție revizuită
Preț: 214,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 978
Format: 8/54x84 cm
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale. Volumele 1 şi 2. Util pentru intrare în rezidențiat. Ediție revizuită

Victor Stoica, Viorel Scripcariu (coordonatori)
 
Prezentare: Lucrarea, complet revizuită și corectată față de cea anterioară, este elaborată de un număr impresionant autori, cadre didactice la Universitățile de Medicină și Farmacie din România sub coordonarea Prof. Dr. Victor Stoica și Viorel Scripcariu. Subiectele incluse în programa examenului de rezidențiat din 2018 sunt tratate în mod complex prin expunerea celor mai recente achiziții de diagnostic, fiziopatologie și terapeutică verificate de practica medicală internațională. Tabelele respective și schemele explicative clare caracterizează toate expunerile. Compendiul cuprinde toate temele din specialitățile medicale și chirurgicale stabilite de Ministerul Sănătății pentru concursul de rezidențiat: pneumologie, cardiologie, gastroenterologie și hepatologie, nefrologie, neurologie, hematologie, endocrinologie, reumatologie, boli infecțioase în 50 de capitole din specialitățile medicale ale cuprinsului. Dintre specialitățile chirurgicale sunt incluse: chirurgie generală, ortopedie, ORL, urologie, ginecologie-obstetrică. Nu lipsește niciun subiect din programa de concurs de rezidențiat. Expunerile clare și didactice cuprind tot ce este actual în medicina modernă dar sunt adaptate la particularitățile asistenței medicale românești. Compendiul de specialități medico-chirurgicale poate fi consultat cu profit de către toți medicii practicieni din toate spitalele din țară

Cuprins: Pneumologie. Cardiologie. Gastroenterologie-Hepatologie. Diabetul zaharat. Hematologie-Oncologie. Endocrinologie. Boli infecţioase. Nefrologie. Pediatrie. Neurologie. Reumatologie. Chirurgie generală. Urologie. Ortopedie. Obstetrică-Ginecologie.

Adresabilitate: Medici absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie în vederea susținerii examenului de rezidențiatîn specialitățile medicale și chirurgicale, medici practicieni.
 

Dintr-o regretabilă eroare, în ediţia revizuită a cărţii (2018), volumul 1, au apărut următoarele greşeli, semnalate în ERATĂ.

ERATĂ

pag. 29 rd. 13 de sus      în loc de: … pneumotorace…

se va citi: … pneumatocel…

pag. 29 rd. 18 de sus      în loc de: … cu margini imprecis delimitate.

se va citi: … cu margini imprecis delimitate, cu bronhogramă aerică.

pag. 29 rd. 30 de sus      în loc de: – Pneumotoracele sunt...

se va citi: – Pneumatocelele sunt…

pag. 45 rd. 24 de sus      în loc de: … (ex. budesonid + formoterol sau fluticazonă…

se va citi: … (ex. budesonid + formoterol, fluticazonă…

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0388 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.