Contracte civile şi comerciale

Contracte civile şi comerciale
thumbthumb
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 528
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Structurată pe două părţi, respectiv contracte civile şi contracte comerciale, lucrarea prezintă problematica actuală în materie şi evidenţiază, în paralel, dispoziţiile Codului civil 2009.
Alături de contractele speciale clasice, prin adoptarea Codului consumului, precum şi a celorlalte acte normative privind protecţia consumatorului, noul drept al consumului (parte a dreptului privat, dar cu natură juridică proprie) exercită o influenţă crescândă asupra dreptului comun al contractelor.

Astfel, noi instituţii şi mecanisme contractuale adoptate prin transpunerea acquis-ului comunitar au fost „naturalizate” (de exemplu, „dreptul consumatorului de a reflecta şi a se dezice”, „obligaţia precontractuală de informare”, „obligaţiile de conformitate şi securitate”, „clauzele abuzive” etc.).


Codul civil 2009 urmăreşte ideea de a promova o concepţie monistă de reglementare a raporturilor de drept privat într-un singur act normativ, iar în materie contractuală se evidenţiază prin dispoziţiile ce urmăresc asigurarea unui echilibru între nevalabilitatea contractului şi răspunderea contractuală. Tot astfel, sunt propuse şi soluţii novatoare, printre care strămutarea riscului în contractele translative de proprietate odată cu predarea bunului, reglementarea expresă a impreviziunii şi a denunţării unilaterale ca modalitate de încetare a oricărui tip de contract încheiat pe durată nedeterminată.

Limba:romana

Nr.pagini:528

Dimensiuni:

An aparitie:2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0461 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.