Contractele Speciale. Drept civil

Contractele Speciale. Drept civil
thumbthumb
Preț: 160,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009
Pagini: 712
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Despre Contractele speciale: Contractele, oricât de variate si de diverse ar fi, apartin unor categorii, unor specii de care depind regulile care le sunt aplicabile. Expunerea acestor reguli face obiectul contractelor speciale. Este o lume vie, deoarece nevoile carora le servesc contractele sunt multiple si schimbatoare.

Lucrarea expune marile categorii de contracte (vânzarea, mandatul, locatiunea, schimbul, vânzarea-locatiune, locatiunea-accesiune, creditul, contractele de distributie, depozitul, împrumutul, jocul, pariul, renta viagera, tranzactia, arbitrajul) si combinatiile pe care le autorizeaza principiul libertatii contractuale.

Se va regasi aici expunerea precisa a dreptului pozitiv, precum si o privire critica asupra acestuia, hranita de observarea mediului european si international al dreptului francez.

Lucrarea este una de referinta în materia Contractelor speciale, se adreseaza cadrelor universitare, practicienilor, studentilor si celor care vor sa aprofundeze materia contractelor speciale si dreptul francez, fiind foarte bine documentata, având o practica judiciara bogata, relevanta pentru institutiile tratate.

Philippe Malaurie este profesor emerit la Universitatea Pantheon-Assas (Paris II). A scris numeroase lucrari de drept civil si jurisprudenta, dintre care mentionam: Cours de droit civil, Droit civil 2002: Les biens, la publicite fonciere, La Famille, Droit et litterature: Une anthologie, Les Successions, les liberalites etc.

Laurent Aynes este profesor la Universitatea Pantheon-Sorbonne (Paris I). A scris numeroase lucrari de drept civil, dintre care mentionam: Cours de droit civil: Les sûretés, la publicité foncière, Les biens, Les regimes matrimoniaux etc.

Pierre Yves Gautier este profesor la Universitatea Pantheon-Assas (Paris II).

Limba:romana

Nr.pagini:712

Dimensiuni:

An aparitie:2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0968 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.