Criminalistica. Curs universitar

Criminalistica. Curs universitar
thumbthumb
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Pagini: 378

DESCRIERE

Aparuta cu peste 100 de ani in urma, Criminalistica a incercat si a reusit prin interferenta cu alte stiinte (drept, drept procesual penal, criminologie, medicina legala, psihologie, informatica, fizica, chimie, etc) sa devina o stiinta de sine statatoare cu un obiect de studiu bine stabilit si cu legitati specifice proprii.

Indiferent de sensul mai larg sau mai restrans atribuit, aceasta a demonstrat in toate timpurile, ca are un rol bine definit, determinant in cercetarea infractiunilor si infractorilor si ca sfera sa de actiune se intinde pe intreaga durata a procesului judiciar, atat in faza de urmarire penala cat si in faza de judecata.

Totodata proba stiintifica oferita de criminalistica contribuie nu numai la determinarea materialitatii faptelor ci mai ales la probarea vinovatiei infractorului identificat prin metodele si procedeele tehnice, tactice si metodologice puse la dispozitia organelor judiciare de aceasta.

In considerearea celor prezentate cartea intitulata “Criminalistica-curs de tehnica” se adreseaza tuturor studentilor din institutiile de invatamant universitare, elevilor din scolile de politie, politie de frontiera, jandarmerie, dar si tuturor celor care au atributii in aplicarea legii: politisti, procurori, judecatori, avocati, experti criminalisti etc.

Trebuie subliniat faptul ca aceasta carte trateaza doar una dintre ramurile criminalisticii si anume tehnica criminalistica, iar autorii incearca sa ofere cititorului posibilitatea de intelegere facila a notiunilor, conceptelor, metodelor, procedeelor si tehnicilor utilizate de practicieni pentru stabilirea existentei/inexistentei infractiunii, lamurirea imprejurarilor in care s-a comis infractiunea, identificarea infractorului si probarea vinovatiei acestuia.

Pentru a fi accesata cu usurinta, cartea este structurata pe sase capitole, ordonate intr-o maniera logica, stiintifica si vizeaza clarificarea notiunilor de baza, prezentarea importantei activitatii de investigare tehnico-stiintifica a locului faptei, descrierea metodelor si procedeelor de cautare, descoperire, colectare, conservare si valorificare a urmelor prin intermediul expertizei crimianalistice.

De asemenea pentru atingerea dezideratului mentionat mai sus autorii prezinta la inceputul fiecarui capitol cuprinsul, obiectivul general, obiectivele operationale, timpul necesar studiului capitolului, dezvoltarea temei, bibliografia selectiva, tema de reflectie, modele de teste de evaluare, intrebari si raspunsuri.

De mentionat mai este si faptul ca partea narativa - descriptiva este insotita d

Limba: romana
Nr. pagini: 378
Dimensiuni:
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Carti juridice, carti economie, afaceri - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.