Cu sânge rece

Cu sânge rece
Preț: 44,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067102413
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 432
Format: 205 x 140

DESCRIERE

Cu sânge rece

Truman Capote

La sfârşitul anului 1959 America era zguduită de o misterioasă crimă multiplă: într-un mic orăşel din Kansas patru membri ai unei familii îndrăgite de comunitate au fost ucişi într-o noapte, aparent fără motiv. Truman Capote s-a documentat timp de 6 ani pentru scrierea cronicii acestei crime, fiind ajutat în demersul său şi de scriitoarea Harper Lee. Cei doi au mers pe firul investigaţiei care a dus la prinderea ucigaşilor, prezentând în paralel eforturile poliţiei şi acţiunile celor doi făptaşi. Analiza psihologică fină, stilul concis, dar elegant, aflat la graniţa dintre literatură şi reportaj fac din Cu sânge rece primul mare „roman de nonficţiune“ al literaturii americane.  Un roman cult emoţionant, intens, incitant.

 

„Nimeni nu va şti vreodată cum m-a afectat Cu sânge rece. M-a ros până în măduva oaselor. Aproape m-a ucis. De fapt, într-un fel, chiar m-a ucis.“ - Truman Capote

 

„Cartea lui Truman Capote îţi îngheaţă sângele în vine şi-ţi pune mintea la contribuţie. Un roman zguduitor.“ - The New York Review of Books

 

„O capodoperă… un roman care te captivează." - Life

 

„O «întâmplare adevărată» ce te ține cu sufletul la gură, pusă pe hârtie cu remarcabilă virtuozitate" - The New York Times

 

Câteva citate care te-ar putea interesa:

„L‑am iubit pe tata, dar au fost unele momente când dragostea şi afecţiunea mi s‑au scurs din inimă ca apa care prisoseşte.”

„Mama era veşnic beată, nu mai reuşea să aibă grijă de noi. Zburdam pe unde voiam, ca un coiot. Nu ştiam de reguli sau disciplină, nu era nimeni care să‑mi arate diferenţa dintre rău şi bine. Am trăit de capul meu pân‑am intrat prima oară în bucluc.”

„Ofiţerul de la recrutare a fost îngăduitor şi mi‑a dat calificative mari. De atunci am început să‑mi dau seama de importanţa educaţiei. Asta n‑a făcut decât să‑mi sporească ura şi amărăciunea faţă de alţii.”

„Aprinse lumina, ochi cu puşca, apăsă pe trăgaci şi îşi ni­meri sora între ochi, omorând‑o pe loc. Apoi îşi împuşcă de trei ori mama şi de două ori tatăl. Mama, cu ochii ieşiţi din orbite şi cu braţele întinse, veni împleticindu‑se spre el. Încercă să vorbească, deschise gura, o închise, dar Lowell Lee îi spuse: «Taci!». Şi, ca să fie sigur că‑l ascultă, o mai împuşcă de trei ori.”

„Dewey îi privise murind, căci se aflase printre cei vreo douăzeci de martori invitaţi la ceremonie. Nu participase până atunci niciodată la o execuţie şi când, după miezul nopţii, a intrat în magazia rece, scena l‑a surprins: se aş­teptase la un decor care să se ridice la înălţimea ocaziei, şi nu la această cavernă luminată sinistru, plină de cherestea şi de alte resturi.”

 

De ce să cumperi cartea:

  • Este unul dintre cele mai faimoase romane non-ficționale din literatura americană.
  • Cartea ocupă locul doi în topul celor mai bine vândute cărți „true crime“.
  • Cu sânge rece este privit de critici ca deschizător de drumuri pentru sub-genul romanelor crime non-ficționale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0178 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.