Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 2 Procedura civila. Editia a 2-a

Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 2 Procedura civila. Editia a 2-a
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-27-1291-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: 2
Pagini: 450
Format: 14,5X20,5
Categoria: Drept Civil

DESCRIERE

Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 2 Procedura civila. Editia a 2-a

cu explicatii ale variantelor de raspuns

Madalina Dinu

 
 
 

Testele grila reprezinta o constanta la aproape toate examenele si concursurile juridice – de la examene de an, licenta si pana la concursurile de admitere, definitivat sau promovare in profesiile juridice. Pe cale de consecinta, in ultimii ani s-au publicat numeroase carti si culegeri de teste cu diferite grade de dificultate, ceea ce face dificila alegerea unei carti adecvate tipului de examen sau concurs pentru care te pregatesti.

Special pentru candidatii si studentii care vor sa se pregateasca pentru examenele si concursurile de admitere sau promovare in profesiile juridice, Editura Hamangiu a creat aceasta Culegere de subiecte date la concursuri si examene, in care ne-am propus sa includem exact testele reale care au fost date la concursurile din anii anteriori, insotite de explicatii ale tuturor variantelor de raspuns. Culegerea este publicata in patru volume distincte, aferente celor patru discipline clasice de concurs – Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal.

Culegerea dedicata procedurii civile cuprinde peste 300 de teste grila date la concursurile de admitere la INM, magistratura si avocatura, dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, adica din anul 2013 si pana in prezent, inclusiv subiectele date la concursul de admitere in magistratura din mai 2018, astfel:
•    Admitere INM 2013-2017;
•    Admitere in magistratura 2013-2018;
•    Primire in profesie – Avocat stagiar 2013-2017;
•    Primire in profesie – Avocat definitiv 2014-2017.

Testele sunt structurate pe materii, verificate si actualizate la stadiul legislatiei de la data publicarii, fiind insotite de: 
•    explicatii ale tuturor variantelor de raspuns, prin raportare la legislatie si in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale, deciziile in recursuri in interesul legii si privind dezlegarea unor probleme de drept in materie procesual civila ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
•    frecvente trimiteri la opiniile din doctrina, facilitand modul in care un asemenea subiect trebuie gandit si rezolvat;
•    motivarile comisiilor de solutionare a contestatiilor la barem, acolo unde a fost cazul;
•    actualizarile raspunsurilor, in mod corespunzator, in cazul in care varianta de raspuns din barem nu mai este de actualitate din cauza schimbarilor legislative.

Prin tot acest demers, autoarea au incercat sa traseze o alta abordare a subiectelor de acest tip, mai utila candidatilor care participa la aceste concursuri si examene, ajutandu-i sa analizeze si sa rezolve aceste teste de tip grila, constituind, de asemenea, o modalitate foarte buna de verificare a cunostintelor juridice.

Editia a doua a culegerii de subiecte a adaugat peste 100 de teste grila date la concursurile de admitere, si anume:
•    Admitere INM si magistratura septembrie 2018;
•    Primire in profesie – Avocat stagiar 2018 si martie 2019;
•    Primire in profesie – Avocat definitiv 2018 si martie 2019.

Noua editie cuprinde:
•    numeroase completari substantiale aduse explicatiilor variantelor de raspuns;
•    trimiteri catre doctrina in cuprinsul explicatiilor oferite variantelor de raspuns;
•    actualizarea informatiei prin raportare la modificarile legislative recente, respectiv prin Legea nr. 310/2018, si la solutiile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in decizii pronuntate in recursul legii si in decizii privind dezlegarea unor chestiuni de drept, precum si la cele pronuntate de Curtea Constitutionala. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0505 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13