Cultura viţei-de-vie în gospodărie
DESCRIERE
Cultura viţei-de-vie în gospodărie - Christina Nack
Viţa-de-vie este o plantă milenară, ale cărei rude îndepărtate - plante târâtoare aparţinând genului Vitis - creşteau nestingherite prin pădurile luxuriante de acum 80 de milioane de ani, cu mult înainte de apariţia omului pe Pământ. După ce omul a cunoscut şi a îmblânzit viţa-de-vie în folosul său, se poate afirma că evoluţia acestei plante s-a împletit cu cea a omului, plantă şi om influenţându-se reciproc de-a lungul îndelungatei lor coabitări.
Cultivatorii amatori de viţă-de-vie vor afla, lecturând prezenta carte, care sunt caracteristicile morfologice ale acestei plante, fiind îndrumaţi pas cu pas cum să aleagă soiurile cele mai potrivite pentru solul grădinii proprii, cum să planteze, să fertilizeze şi să execute lucrările specifice de îngrijire la această plantă. Nu au fost uitate sfaturile legate de cei mai frecvenţi dăunători şi de posibilele boli ale viţei-de-vie, precum şi mijloacele de prevenire şi combatere a acestora.
Şi cum activitatea cea mai plăcută a cultivatorului este strângerea recoltei, ultimul capitol al cărţii este rezervat recoltării strugurilor, prezentării efectului benefic al ciorchinilor aromaţi în alimentaţia omului, încheind cu câteva reţete savuroase având în prim-plan strugurii obţinuţi în propria grădină.
Cuprins:
Despre viţa de vie
Viţa de vie în mitologie
Războiul şi atacul de filoxeră
Viţa de vie în habitatul natural
Caracteristicile morfologice a viţei de vie
Struguri de masă
Import sau din surse proprii
Soiuri de struguri rezistenţi
Cultivarea viţei de vie în gospodărie
Alegerea soiurilor
Plantarea viţei de vie
Lucrările solului
Fertilizarea suplimentară
Lucrările de tăiere
Locul potrivit pentru viţa de vie, în gospodărie
Viţa de vie, ca plantă căţărătoare
Protecţia viţei de vie
Prevenirea este mai simplă decât combaterea
Farmacia naturii
Duşmani naturali
Micoze autohtone din Europa
Micoze provenite din alte ţări
Dăunători
Utilizarea şi prelucrarea strugurilor
Recoltarea strugurilor
Compoziţia chimică şi efectele medicinale ale strugurilor
Strugurii în bucătărie
Reţete
Nr pagini: 80
Anul publicarii: 2012
Dimensiuni:
Limba: romana
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 69,90 leiPRP: 82,00 lei
- 69,90 leiPRP: 82,00 lei
- 69,70 leiPRP: 82,00 lei
Promoţii
-- 25,49 leiPRP: 29,99 lei
- 31,50 leiPRP: 35,00 lei
- 8,80 leiPRP: 10,00 lei
RECENZII