De la traumă la vindecare - Babette Rothschild

De la traumă la vindecare - Babette Rothschild
Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-6550-25-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 368
Format: 13X20

DESCRIERE

De la traumă la vindecare - 8 strategii practice pentru redobândirea controlului şi a stării de siguranţă

Jurnal de lucru

Babette Rothschild , Vanessa Bear

 

 

Acest caiet de lucru nu subscrie la vechiul motto „Cine nu suferă nu câştigă". Dimpotrivă, avem credinţa că vindecarea după traumă nu ar trebui să fie traumatică. Desigur, uneori e posibil ca ecourile celor întâmplate în trecut să vă zdruncine; totuşi, intenţia cărţii de faţă este să reducă impactul acelor experienţe, astfel încât să vă puteţi bucura de o mai bună calitate a vieţii în prezent.
    Siguranţa are importanţă maximă. În timpul unei traume şi după, capacitatea voastră de a identifica lucrurile nepericuloase şi pe cele periculoase poate fi deformată sau îngreunată. Spre exemplu, e posibil să demaraţi procesul de explorare a unei amintiri despre traumă şi, dintr-odată, să vă copleşească emoţiile sau să pierdeţi contactul cu ceea ce vă înconjoară şi cu momentul prezent. În cazul multor oameni, revizitarea regulată a detaliilor evenimentelor traumatice poate să dăuneze procesului de vindecare.Tocmai de aceea, în prezentul caiet de lucru subliniem importanţa construirii unei baze de stabilitate şi rezilienţă, care include capacitatea de a deosebi trecutul de prezent şi de a observa care lucruri dau impresia de siguranţă şi care nu. Activităţile din cartea de faţă sunt create pe baza experienţei noastre clinice şi influenţate de ea, şi au fost confirmate de neuroştiinţă, psihologie şi psihologie somatică. Exerciţiile aferente fiecăreia dintre cele opt strategii se deosebesc ca mod de abordare, oferind explorări ale creativităţii, mişcării, capacităţii de conştientizare atentă (mindfulness), conexiunii cu natura, vizualizării şi scrisului. Sperăm să găsiţi o ofertă variată, care să hrănească diferitele laturi ale personalităţii voastre. Vă rugăm să nu vă aşteptaţi ca toate exerciţiile sau abordările să vi se pară atractive. Ne propunem să oferim o gamă largă de experienţe, pe care să le exploraţi şi dintre care să alegeţi cu grijă. Ar trebui ca, atunci când încheiaţi parcurgerea cărţii, să fi adunat un set de Instrumente adaptate în mod individual la nevoile voastre. Nu vă aşteptaţi ca instrumentarul vostru să semene cu al altcuiva.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0190 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.