Despre bautura - Charles Bukowski

Despre bautura - Charles Bukowski
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734685462
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 288
Format: 130 x 200 mm

DESCRIERE

Despre bautura

Charles Bukowski

Combinatia dintre alcool si scris este deja un cliseu, dar Charles Bukowski il exploateaza cu maxima inventivitate, pina la ultimele limite, in intreaga lui opera: in poezie, in povestiri si romane, in interviuri, chiar si in corespondenta personala. Antologia de fata reuneste unele dintre cele mai reusite si mai solide fragmente literare scrise de el pe aceasta tema. Versuri si povesti despre alcool, scene de betie in baruri sordide sau in singuratate, promiscuitate sexuala  si arta inalta, marturisiri despre escapade erotice si alcoolice, toate se combina si se impletesc,  asa cum se impleteste si biografia lui Bukowski cu creatia sa literara. Gasim aici unele dintre cele mai comice, mai triste si mai profunde texte ale scriitorului american, iar imaginea de ansamblu ce se contureaza pina la final este cea a unei Americi a dezmostenitilor si a ratatilor, a carei umanitate se dezvaluie pas cu pas. Despre bautura este, in egala masura, si o carte despre scris, despre literatura si despre Bukowski insusi, captivantul autor-personaj de pe scena literara americana.

„Daca se intimpla ceva rau, bei ca sa uiti;

daca se intimpla ceva bun, bei ca sa sarbatoresti;

daca nu se intimpla nimic, bei ca sa se intimple ceva.” (Charles Bukowski)

„Nu incape nici o indoiala ca in viata lui Bukowski au existat mai multa bezna, mai multa foame si mai multa disperare decit in cea a majoritatii scriitorilor. Doar ca in scrisul lui el s-a oprit in pragul intunericului si s-a retras. A fost, probabil, un intelept.” (The New York Times)

„La ora actuala Bukowski este, desigur, un fel de sfint ocrotitor al celor din mahalalele Los Angelesului si de mai departe: vesnic client al magazinelor de spirtoase, intotdeauna cu sticla dupa el intr-o punga de hirtie, vagabondul sarac din East Hollywood, prezent mereu la cursele de cai. Si nu e un personaj care sa fi disparut azi: exista o «comunitate» a bautorilor de toate rasele si necredintele, o categorie de insi chinuiti, nu chiar sau nu intru totul lipsiti de adapost. Bukowski a fost unul dintre ei. Dar l-au diferentiat sensibilitatea lui emotionala acuta si ambitiile sale literare autentice, pe care si le-a urmat cu indirjire.” (Los Angeles Review of Books)

Charles BUKOWSKI s-a nascut in Germania, la Andernach, in 1920. Cind avea doi ani, parintii lui s-au mutat in Statele Unite, stabilindu-se in Los Angeles, unde scriitorul a copilarit si si-a petrecut cea mai mare parte din viata. A studiat la Los Angeles City College, dar a abandonat cursurile si a dus o viata dezordonata, scriind cu o pasiune indirjita si schimbind diverse slujbe pentru a supravietui: a lucrat intr-un abator, intr-o fabrica de biscuiti pentru ciini, a fost spalator de vase, sofer de camion si functionar de posta. A publicat prima povestire la douazeci si patru de ani, iar in 1960 a debutat cu un volum de versuri. Incetul cu incetul, valoarea operei sale a inceput sa fie recunoscuta, iar in 1969 Bukowski a semnat un contract de exclusivitate cu Black Sparrow Press, ceea ce i-a permis sa renunte la slujba lui din acel moment si sa se dedice exclusiv scrisului. Autor prolific, a publicat numeroase volume de poezie, antologii de povestiri si romane, devenind unul dintre cei mai cititi scriitori americani contemporani. La Editura Polirom au aparut pina in prezent romanele Femei (2003, 2012, 2016), De duzina (2003, 2019),  Factotum (2004, 2018), Posta (2004, 2017), Hollywood (2012, 2017), Sunca pe piine (2011, 2015, 2018), volumele de povestiri Dragoste la 17, 50 $ (2016, 2019), Povesti despre nebunia obisnuita (2017), Muzica de belele (2018) si antologia de poezie Dragostea e un ciine venit din iad (2007). Charles Bukowski s-a stins din viata in 1994 in San Pedro, California.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.27