Dictionar biografic de personalitati feminine - Maggy Hendry

Dictionar biografic de personalitati feminine - Maggy Hendry
PRP: 54,40 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 46,00 lei
Diferență: 8,40 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 973-0-09058-0
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 628
Format: 17X24
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Dictionar biografic de personalitati feminine

Maggy Hendry, Jenny Uglow

 

 

Această ediţie a Dicţionarului Biografic de Personalităţi Feminine include femei care au ajuns pe prima pagină a ziarelor în cei cinci ani care s-au scurs de la precedenta ediţie - printre care Condoleezza Rice, Nigella Lawson, Paula Radcliffe, Hale Brenda şi Tracey Emin. Unele omisiuni notabile au fost corectate. Yoko Ono, de exemplu, era nedreptăţită, fiind considerată de obicei drept femeia care a contribuit la dizolvarea formaţiei Beatles, dar care s-a dovedit a fi ceea ce a fost dintotdeauna - o desăvârşită artistă conceptuală. Abordarea istorică a fost extinsă ca urmare a noilor cercetări realizate, iar angajamentul nostru pentru o campanie de promovare la nivel mondial a femeii este la fel de puternic ca în ediţia precedentă. Avem plăcerea de a fi inclus militante din Afganistan, Africa, Australia, India, Mexic, Marea Britanie şi SUA, printre care, de exemplu, pe eminenta ecologistă indiană Vandana Shiva, precum şi militante din populaţia de rând, cum ar fi Eileen Wani Wingfiekf şi Eileen Brown Kampakuta, septuagenare australiene premiate, care se opun testelor nucleare şi depozitării deşeurilor nucleare în teritoriile lor ancestrale.

 

Maggy Hendry a predat în Ghana şi a călătorit în India, reuşind să cunoască în profunzime lupta femeilor, care şi-au riscat de multe ori viaţa pentru convingerile lor. La întoarcerea acasă, ea s-a implicat în schimburi de informaţii pentru femeile din întreaga lume. A obţinut o diplomă pentru studii africane, a scris cărţi de pedagogie pentru Africa şi a lucrat la mai multe enciclopedii biografice. Lucrează în prezent la o nouă enciclopedie biografică şi la un roman istoric.

Jenny Uglow este editor şi scriitoare, ocupându-se de problemele femeilor din anii 1970. Printre cărţile sale amintim: The Lunar Men: The Friends who Made the Future şi, mai recent, A Little History of British Gardening, precum şi biografii ale lui George Eliot, Elizabeth Gaskell şi William Hogarth.

CARTEA CONTINE CD * 2000 de termeni * Instrumente de căutare avansate * Cuprins cu linkuri directe * Referinţe după data naşterii, data morţii şi ţară * Ruleaza automat fără nicio instalare * Grafică excepţională.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0217 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.