Dieta de la Muntele Athos

Dieta de la Muntele Athos
thumbthumb
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 255

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Dieta de la Muntele Athos. Programul mediteraneean pemtru slabire, intinerire si viata indelungata - Richard Storey

Sa dăm ceasul înapoi pentru o viaţă mai lungă, plină de sănătate şi supleţe

Dieta de la Muntele Athos este aceea a străbunicilor noştri. Să ne gândim la secolul al XIX-lea şi începutul secolului XX. In perioada aceea, alimentele procesate nu existau.

Ingredientele se cumpărau de la magazine specializate, locale; nu exista ideea de mâncare „la pachet" sau deja gătită, iar restaurantele cu burgeri şi cu pizza nu fuseseră încă inventate; legumele şi fructele erau de sezon, coloranţii şi conservanţii chimici nu existau; pesticidele, ierbicidele şi fungicidele sintetice extrem de toxice erau necunoscute.

Inaintaşii noştri mâncau mese bogate în legume şi fructe, boabe şi păstăi, tot ceea ce noi considerăm, acum, în secolul XXI, a fi „superalimente". Mărimea porţiilor era moderată. Carnea era scumpă şi considerată un lux, iar atunci când o consumau, era însoţită de o cantitate copioasă de legume de sezon. Alimentele foarte ieftine erau foarte apreciate de cei din epoca victoriană.

Râdăcinoasele, ceapa, cresonul, sfecla roşie şi varza se găseau din abundenţă şi erau organice. Peştele gras era ieftin, fructele de mare erau la mare preţ In meniu, iar leguminoasele şi nucile erau ingredientele preferate. în Occidentul de astăzi am acceptat să ajungem supraalimentaţi şi subnutriţi.

Unul dintre supermarketurile favorite ale britanicilor vinde lazane cu came de vită care conţine nu mai puţin de 32 de ingrediente. (Reţeta de lazane din „The Silver Spoon", „biblia“ bucătăriei italiene, conţine 11 ingrediente.) Ce-ar fi făcut bunica, oare, cu acest fenomen?

Dieta de la Muntele Athos pe scurt

Dieta de la Muntele Athos este o adaptare occidentală a felului in care se hrănesc călugării. Ei au resurse limitate, autoimpuse, respectă un calendar diferit; „fusul lor orar“ este decalat cu cinei ore faţă de ceea ce numesc ei „Lume“.

Aceia dintre noi care locuiesc dincolo de Muntele Sfânt se bucură de beneficiile unei societăţi complet diferite, care oferă o gamă cu mult mai variată de alimente de consum, de ingrediente şi de surse din care le putem obţine.

Modelul meselor călugărilor se întrepătrunde cu practicile lor religioase şi nu este deloc flexibil. Pentru ca dieta să funcţioneze, trebuie să acceptăm că nu este practic să respectăm modul de viaţă şi de hrană al călugărilor ca la carte.

Modelul de post pe care îl respectă călugării este principiul esenţial al dietei de la Muntele Athos. Când începi această dietă, ţii post trei zile pe săptămână, intercalate cu trei zile de moderaţie şi într-o singură zi din săptămână te poţi înfrupta cu ce-ţi doreşti să mănânci şi să bei.

Zilele de post sunt de tip vegan, cu grăsimi reduse la minimum, aşa că nu consumi came, peşte, pui sau produse lactate şi foloseşti doar puţin ulei. Nu se bea alcool în zilele de post şi trebuie să mănânci porţii mici.

In ansamblu, dieta susţine un consum mare de fructe şi legume, aport mai mare de boabe, linte, sâmburi şi seminţe, reducând aproape la minimum caloriile goale din alimentele grase şi îndulcite cu zahăr...

Limba: romana 
Nr. pagini: 255
Dimensiuni: 14X20
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Tratamente naturiste, alternative, diete

Created in 0.0221 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.